Left Right
scrollTop top

Apple lekt per ongeluk info over nieuwe AirPods


Apple-highlights-from-wwdc19-Craig-Federighi-unveils-iOS13-06032019
© Apple

Het Amerikaanse Apple stelde nog maar net zijn nieuwe arsenaal aan iPhones voor, maar toch denkt het bedrijf al verder. Zo konden verschillende mensen in de nieuwe beta voor iOS een aanwijzing vinden naar nieuwe AirPods met noise-cancelling.

Iedereen kent ondertussen de bekende AirPods van Apple. Het Amerikaanse techbedrijf lanceerde het doosje met de kleine oortjes een aantal jaar geleden. Toen kregen ze veel kritiek, omdat gebruikers ze makkelijk kunnen kwijtspelen. Maar nu heeft ongeveer iedereen die draadloos muziek luistert, wel een paar liggen.

Noise-cancelling

Binnenkort komt Apple met een nieuwe generatie naar buiten en die zou moeten beschikken over noise-cancelling. Daardoor kan je beter naar je muziek luisteren en sluiten je oortjes de omgevingsgeluiden buiten. De Amerikaanse site 9to5Mac ontdekte een afbeelding van nieuwe oortjes in de testversie van iOS 13.2.

Het ontwerp lijkt een beetje op de ouderwetse in-ear-oortjes die Apple vroeger verkocht. Maar nu zouden die ook zonder kabel zijn. De nieuwe oordoppen zouden een zogenoemde Focus Mode activeren, die gebruikt zal worden om het omgevingsgeluid te dempen. Daarnaast kan je de oortjes ook gebruiken als een soort gehoortoestel, wat nu ook al het geval is.

Apple Tags

De oortjes zijn niet de enige nieuwe functies die Apple zal bekendmaken. Zo zijn Apple Tags ook gelekt in de nieuwe testsoftware. Dat zijn kleine trackers die je bijvoorbeeld in je portefeuille kan steken of aan je sleutelbos kan hangen. Door middel van je iPhone kan je dan zien waar die zich bevinden. Op die manier kan je die spullen niet meer kwijtraken.

De nieuwe ontwikkelaarsbeta, iOS 13.2, werd gisteren beschikbaar gemaakt. Ook bevat de update een nieuwe functie die de naam Deep Fusion krijgt. Daarmee kan je met je iPhone 11 en iPhone 11 Pro nog mooiere foto’s maken.

Wanneer Apple meer bekend maakt over de nieuwe AirPods is nog niet bekend. Maar bij het techbedrijf kan het snel gaan. De geruchten voor een nieuwe event wijzen richting deze maand. Vorig jaar deed Apple namelijk hetzelfde in oktober, dus duimen maar.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.195.366
 • Aantal
  doden
  1.144.069
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  287.700
 • Aantal
  doden
  10.658