Apple TV+ onthult trailer nieuwe minireeks ‘The Essex Serpent’ met Tom Hiddleston

De streamingdienst Apple TV+ onthulde onlangs de trailer voor The Essex Serpent. Dat is een nieuwe minireeks met Loki-acteur Tom Hiddleston en Homeland-ster Claire Danes in de hoofdrollen. In de drama- of eerder horrorserie gaan ze samen op jacht naar een mythologisch wezen.

Fans van Tom Hiddleston zullen blij zijn om te horen dat hij binnenkort in een heel ander project als dat van Marvel te zien zal zijn. Hij speelt namelijk de hoofdrol naast Claire Danes in de nieuwe serie The Essex Serpent van Apple TV+. De reeks, een mix van drama en horrorelementen, lijkt te gaan over de dunne lijn tussen geloof en wetenschap. De miniserie verschijnt vanaf 13 mei op de streamingdienst, meldt Collider.

The Essex Serpent

Alles begint wanneer een mythisch wezen verantwoordelijk wordt gehouden voor een reeks verontrustende gebeurtenissen. Die vinden plaats in het Victoriaans Engels dorpje van Essex, zoals de titel van de serie ook al zegt. Als een laatnegentiende-eeuwse gemeenschap geloven de mensen daar namelijk dat ze worden achtervolgd door iets bovennatuurlijks. Weduwe en onderzoekster Cora Seaborne (Danes) gelooft echter dat het om iets helemaal anders gaat en wil dat koste wat kost bewijzen. Onderweg vormt ze een goede band met de dorpspastoor (Hiddleston), wiens charmes – uiteraard – onweerstaanbaar blijken te zijn.

Zijn/Bestaan er onbekende krachten die ons in bepaalde situaties straffen en belonen? Of zijn we geobsedeerd door het vinden van een bovennatuurlijke betekenis in alles wat ons overkomt? Dat lijken de centrale vragen te zijn in de reeks na het zien van de trailer. De Victoriaanse setting is perfect voor dat debat. De gemeenschap die diep geworteld is in religie kon in die tijd namelijk niet anders dan geloven in goddelijke straffen. Daardoor keerden ze zich tegen iedereen die suggereerde dat er iets anders en minder mystieks in het spel kon zijn.

Sterrencast

De serie is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van auteur Sarah Perry. Naast Claire Danes (Homeland, Stardust, Romeo + Juliet) en Tom Hiddleston (Loki, Thor) bestaat de sterrencast nog o.a. uit Frank Dillane (Fear the Walking Dead), Clémence Poésy (Tenet, Harry Potter) en Hayley Squires (I, Daniel Blake, Adult Material).

De minireeks is geregisseerd door tweevoudig BAFTA genomineerde Clio Barnard. Zij regisseerde eerder al films als The Selfish Giant, Dark River en The Arbor. De serie is geschreven door Anna Symon, die ook ITV’s Deep Water en Mrs. Wilson schreef. Barnard en Symon zijn ook executive producers.

The Essex Serpent gaat op 13 mei 2022 in première op Apple TV+ met de eerste twee afleveringen. De volgende vier afleveringen zullen wekelijks op de streamingdienst verschijnen.

Bekijk hieronder de trailer van de aankomende reeks met Tom Hiddleston:

De miniserie The Essex Serpent is vanaf 13 mei te zien op Apple TV+.

Meer
Lees meer...