Apple verkocht tijdens eerste weekend tot 180.000 exemplaren van de Apple Vision Pro

De lancering van de Apple Vision Pro lijkt voorlopig een groot succes. Ondanks de hoge prijs van de Mixed Reality-headset van Apple zouden er naar schatting al tussen de 160.000 en 180.000 exemplaren van verkocht zijn. Toch blijft de Apple Vision Pro voorlopig eerder een nicheproduct.

In het nieuws: Officiële verkoopscijfers van Apple zijn er nog niet, maar volgens de bekende analist Ming-Chi Kuo was het eerste verkoopweekend van de Apple Vision Pro een succes. Gebruikers in de Verenigde Staten konden dat toestel pre-orderen vanaf 19 januari. In het eerste weekend zouden maar liefst 160.000 à 180.000 mensen dat hebben gedaan. Daardoor liepen de levertijden voor de Apple Vision Pro al snel op tot meerdere weken.

  • Kuo merkt wel op dat de levertijden de dagen daarna niet verder stegen, iets wat bij nieuwe iPhones wel altijd het geval is. Dat zou willen zeggen dat de verkoop na de eerste enthousiastelingen enigszins is stilgevallen. Aangezien de Apple Vision Pro een prijskaartje heeft van 3.499 dollar (3.227 euro) is dat geen verrassing.
  • Door die hoge prijs zal de Apple Vision Pro vermoedelijk altijd een nicheproduct blijven, al moet het mogelijk zijn om 500.000 modellen te verkopen in het eerste jaar. Om een nog breder publiek te bereiken, is het waarschijnlijk wachten op een goedkopere variant van de AR/VR-headset. Daarvoor zou Apple al concrete plannen hebben. Die Apple Vision One zou volgens de geruchten tussen de 1.500 en 2.500 dollar (1.383 en 2.305 euro) kosten.

Apple Vision Pro

Apple Vision Pro is een bril die je kan opzetten en die kan gebruikt worden als een soort “ruimtelijke computer”. Het toestel vermengt de digitale wereld naadloos met de echte wereld en maakt gebruik van zowel augmented reality (AR) als virtual reality (VR) en wordt daarom ‘Mixed Reality’ genoemd. Je kan de Apple Vision Pro bedienen met je ogen, handen en stem.

  • Met het toestel kan je duizenden applicaties gebruiken, zoals Microsoft 365, Slack, Disney+, Apple Arcade, FaceTime, Photos en nog veel meer. Daarnaast stelt het je ook in staat om altijd en overal te verbinden met andere gebruikers. De Vision Pro bevat heel wat ingebouwde sensors, camera’s en microfoons. Ook onder andere Microsoft Teams, Word en Excel zouden beschikbaar zijn op de headset. Andere applicaties zoals Spotify en Netflix weigeren voorlopig een aparte app te maken.
Meer
Lees meer...