Apple bevestigt: Vision Pro volgende maand in de VS te koop

Er is eindelijk een releasedatum voor de Apple Vision Pro. De revolutionaire Mixed Reality-headset van Apple zal al vanaf 2 februari te koop zijn in de Verenigde Staten. Daarmee komt de lancering er toch sneller dan verwacht. Voor andere landen, zoals België, is er wel nog geen releasedatum bekendgemaakt.

In het nieuws: Ondanks heel wat berichten over productieproblemen en mogelijke vertragingen zal de Apple Vision Pro toch al vanaf 2 februari beschikbaar zijn. Dat maakte Apple zelf bekend. Het gaat hierbij voorlopig wel enkel om een lancering in de Verenigde Staten. Pre-orders kunnen daar geplaatst worden vanaf 19 januari.

Apple Vision Pro is een bril die je kan opzetten en die kan gebruikt worden als een soort “ruimtelijke computer”. Het toestel vermengt de digitale wereld naadloos met de echte wereld en maakt gebruik van zowel augmented reality (AR) als virtual reality (VR). Je kan de Apple Vision Pro bedienen met je ogen, handen en stem. Met het toestel kan je duizenden applicaties gebruiken, zoals Microsoft 365, Slack, Disney+, Apple Arcade, FaceTime, Photos en nog veel meer. Daarnaast stelt het je ook in staat om altijd en overal te verbinden met andere gebruikers. De Vision Pro bevat heel wat ingebouwde sensors, camera’s en microfoons.

Wat kost dat? De basisversie van de Apple Vision Pro kost in de Verenigde Staten 3.499 dollar (3.190 euro). Hoeveel het toestel bij ons zal kosten, is nog niet geweten. Voor die prijs krijg je een Vision Pro met 256 GB geheugen met een enkele of dubbele band. Daarnaast bevat de doos ook nog een USB-C-oplaadkabel en -adaptor, een batterij en een hoesje.

  • Wie een bril draag, zal wel extra moeten betalen. Je kan namelijk speciale lenzen op sterke laten bijleveren van het merk Zeiss. Wie verziend is en problemen heeft met lezen, betaalt 99 dollar (90 euro) voor zijn op maat gemaakte lenzen. Wie bijziend is en problemen heeft met ver zien, betaalt 149 dollar (136 euro) voor de versterkte lenzen.

Meer
Lees meer...