Apple moet release van headset Vision Pro uitstellen

De release van de Apple Vision Pro zal vermoedelijk iets langer op zich laten wachten. Volgens betrouwbare bronnen zal deze langverwachte Mixed Reality-headset van Apple pas in maart 2024 beschikbaar zijn. Dat is enkele maanden later dan oorspronkelijk gepland.

Waarom is dit belangrijk?

Na jarenlang speculeren stelde Apple in juni van dit jaar eindelijk zijn Mixed Reality-headset voor. De Apple Vision Pro was naar schatting zeven jaar en in de maak en is dan ook zeer high-end. Dat weerspiegelt zich ook in de richtprijs van 3.499 dollar in de Verenigde Staten. Maar daarnaast blijkt ook de productie en de distributie ervan voor problemen zorgen.

Wat is er aan de hand?

  • Bij de voorstelling van de Vision Pro zei Apple dat de headset “begin 2024” te koop zou zijn. Het liet daarbij de exacte releasedatum achterwege, al was het altijd het plan om het toestel in januari te releasen. Dat zegt journalist Mark Gurman van Bloomberg.
  • Die release zou nu uitgesteld zijn naar maart 2024. Dat was nodig omdat Apple de distributiekanalen nog verder moet finetunen. Daarnaast wil het de Vision Pro ook nog aan enkele grondige testen onderwerpen voor de release.

Wanneer in België?

  • Aanvankelijk zal de Apple Vision Pro enkel in de Verenigde Staten beschikbaar zijn. Pas in de loop van 2024 zullen ook andere landen volgen. Het is nog niet bekend wanneer België daarbij aan de beurt is. Ook hoeveel de Vision Pro in Europa zal kosten, is nog niet bekendgemaakt.
  • Bovendien zal de Apple Vision Pro enkel via officiële Apple Stores te koop zijn en eventueel ook online. Externe retailers zullen het toestel niet krijgen. Dat is nodig omdat de Vision Pro in heel veel versies beschikbaar is. Zo zijn er verschillende maten van headbands en moeten lenzen vaak gepersonaliseerd worden op sterkte.
Meer
Lees meer...