Headset Apple Vision Pro zal schaars zijn in 2024 door productieproblemen

Apple zal in 2024 naar schatting maar zo’n 400.000 exemplaren maken van de langverwachte, maar zeer dure headset Vision Pro. Dat is heel wat minder dan de 1 miljoen toestellen waar het aanvankelijk op mikte. Reden voor die terugschaling zijn de grote problemen die het bedrijf ondervindt bij de productie van de Apple Vision Pro. Vooral de schermen van hoogstaande kwaliteit zorgen voor moeilijkheden.

In het nieuws: Het is de Financial Times die met een rapport kwam over de problemen van Apple bij de productie van de Vision Pro. Zij basseren zich daarbij op informatie van Luxshare, het Chinese bedrijf dat aanvankelijk als enige is ingeschakeld voor de assemblage van de headset.

Wat ging eraan vooraf? Een maand geleden stelde Apple eindelijk zijn langverwachte augmented reality-headset voor. De Apple Vision Pro was naar schatting zeven jaar en in de maak en is dan ook zeer high-end. Dat weerspiegelt zich ook in de richtprijs van 3.499 dollar in de Verenigde Staten.

De details:

  • Dat Apple op het vlak van hardware geen compromissen heeft gemaakt bij het ontwikkelen van de Vision Pro heeft nu nadelige gevolgen. Iedere headset bestaat namelijk uit twee micro-OLED displays aan de binnenkant en één gebogen lenticulaire lens aan de buitenkand. Vooral die micro-OLED displays zijn revolutionair omdat er niets gelijkaardigs op de markt is. Het blijkt dan ook een groot probleem om daarvoor een producent te vinden die aan alle eisen van Apple kan voldoen.
  • Door die moeilijkheden zal Apple volgens Luxshare in 2024 maar 400.000 Vision Pro headsets kunnen produceren. Dat is heel wat minder dan de 1 miljoen exemplaren die het volgens insiders eerst als doel had gesteld.
  • Die productieproblemen zullen vermoedelijk ook als gevolg hebben dat de Apple Vision Pro lang moeilijk te verkrijgen is. Ondanks de hoge prijs verwachten experten namelijk dat het toestel toch goed zal verkopen. Die-hard Apple-fans en high-endusers lijken namelijk wel gewonnen voor de Vision Pro.
  • Een ander gevolg is dat Apple vermoelijk zijn plannen voor een goedkopere headset verder voor zich uit zal schuiven. Recent raakte bekend dat het bedrijf al bezig was om opvolgers van de Vision Pro te ontwikkelen, maar nu dat zal dus maar voor een verre toekomst zijn.

Meer
Lees meer...