Apple Watch Series 10 krijgt betere batterijduur dankzij zuiniger scherm

De geplande Apple Watch Series 10 zou volgens de laatste geruchten een betere batterijduur krijgen. Apple zou dat willen verkrijgen dankzij een energiezuiniger OLED-scherm.

In het nieuws: Het zijn Zuid-Koreaanse bronnen, via MacRumors, die meldden dat de Apple Watch Series 10 een betere batterijduur zal krijgen dan zijn voorganger. Apple wil dat bereiken door het maken van OLED-schermen die minder energie verbruiken. Daardoor zou de batterij van de Watch Series 10 langer meegaan, zonder dat het design van het toestel moet aangepast worden voor een grotere batterij.

  • Dit nieuws bevestigt ook dat we nog minstens een jaar langer zullen moeten wachten op een grondig nieuw design van de Apple Watch. Aanvankelijk werd gehoopt dat Apple dat wou introduceren voor de tiende jubileumeditie, maar sindsdien is duidelijk geworden dat het pas ten vroegste in 2025 het geval zal zijn.

iPhone

Het produceren van de zuinigere OLED-schermen is een heel stuk complexer dan de productie van de OLED-schermen die Apple momenteel gebruikt. Op dit moment zou enkel LG Display in staat zijn om die schermen op grote schaal te maken. Om die reden zullen we ze ook niet meteen op alle Apple-toestellen zien opduiken.

  • Samsung is momenteel wel bezig met een project om die techniek te ontwikkelen, zodat zij in de nabije toekomst ook ingeschakeld kunnen worden als leverancier van deze LPTO OLED-schermen.
  • Voorlopig zullen de minder geavanceerde LTPS-panelen nog steeds gebruikt worden voor de iPhone 16 en iPhone 16 Plus. De duurdere Pro-modellen krijgen wel de zuinigere schermen. Vanaf de iPhone 17-serie zullen die dan voor alle modellen gebruikt worden.
Meer
Lees meer...