Ariana Grande cancelde meet & greet na Sportpaleis-concert wegens paniekaanvallen

Na haar Sportpaleis-concert van afgelopen vrijdag heeft Ariana Grande haar betalende meet & greet met fans afgeblazen. De popzangeres heeft zich verontschuldigd en belooft om het geld aan fans terug te betalen. Ariana Grande zou die avond gekampt hebben met paniekaanvallen en depressieve gevoelens. In mei 2017 werd een aanslag gepleegd tijdens haar concert in Manchester, waarbij 20 mensen omkwamen.

Ariana Grande stond afgelopen vrijdag in een uitverkocht Sportpaleis in Antwerpen naar aanleiding van haar ‘Sweetener’-tour. Een aantal fans hadden betaald voor een meet & greet met de ster. Die zou voor het concert doorgaan, maar er kwam uiteindelijk niets van in huis. Zo werd de exclusieve ontmoeting op het laatste moment geannuleerd.

Depressie en angst

Grande liet via Instagram weten dat ze “haar energie wilde sparen voor de show”: “Tijd voor wat eerlijkheid. Mijn depressie en angst zijn constant aanwezig. Ik heb jullie alles gegeven en probeer door te zetten en het te maskeren. Vandaag (vrijdag, red.) was een extra moeilijke. Na een aantal paniekaanvallen leek het mij slim om de soundcheck en meet & greet met fans niet te doen.”

“Ik kon jullie niet het beste van mezelf geven. Ik wou dat ik controle had over deze aanvallen, maar iedereen met angsten en depressies snapt het wel.”

Instagram

Veel tegenslag

In mei 2017 werd een aanslag gepleegd tijdens haar concert in Manchester. Daarbij kwamen meer dan twintig mensen om, onder wie kinderen. Grande zette haar tour toen stop en trad vorige maand pas opnieuw op in de Britse stad.

In september 2018 overleed ook haar ex-partner, de Amerikaanse rapper Mac Miller, vermoedelijk door een overdosis drugs. “Het spijt me zo dat ik je pijn niet kon wegnemen”, zei Grande toen.

Uitzonderlijk strenge veiligheidsmaatregelen

Met de aanslag in het achterhoofd waren er tijdens het concert uitzonderlijk strenge veiligheidsmaatregelen van kracht. Er werden enkel doorzichtige zakken toegelaten. “Door de opeenvolging van aanslagen in West-Europa en sinds de gebeurtenissen in concertzaal Bataclan in Parijs, hebben we onze algemene veiligheidsmaatregelen alleen maar verstrengd”, liet Peter Dobbels, veiligheidsadviseur van het Sportpaleis, weten aan de VRT

“En we zullen die niet snel bijstellen. Deze veiligheidsmaatregelen gelden voor de hele tournee van Ariana Grande. Elke artiest bepaalt zelf welke maatregelen hij wil. Dat wordt door de entourage gecommuniceerd naar de concertzalen, en wij bekijken dan hoe we die concreet uitvoeren op onze Sportpaleissite.” Ook waren er uitgebreide veiligheidscontroles.

epa: Ariana Grande
Meer
Lees meer...