Rapper A$AP Rocky aangehouden op luchthaven Los Angeles in verband met schietpartij in 2021

A$AP Rocky, oftewel Rakim Mayers zoals hij echt heet, werd op woensdag 20 april aangehouden op Los Angeles International Airport. De rapper kwam daar net aan met zijn privévliegtuig uit Barbados. Hij was daar namelijk op vakantie geweest met zijn vriendin, de zwangere zangeres Rihanna.

Rapper A$AP Rocky werd woensdagochtend lokale tijd opgepakt op de luchthaven van Los Angeles, waar ook Rihanna bij was. Dit zou het gevolg van zijn betrokkenheid bij een schietpartij in november 2021 zijn. Dat lieten meerdere bronnen bij de politie weten aan NBC News. Er is ondertussen ook al een huiszoekingsbevel verkregen om de woning van de rapper te doorzoeken.

Arrestatie

Dit zou allemaal verband houden met een schietpartij die plaatsvond op de avond van 6 november 2021. De politie verdacht de rapper er namelijk van betrokken te zijn bij die schietpartij, ook in Los Angeles. Daarom startten ze een onderzoek naar hem. Het slachtoffer van die schietpartij vertelde aan de politie dat Mayers (A$AP Rocky), die met twee anderen op straat liep, hem plots benaderde met een pistool. Het slachtoffer beweerde dat Mayers drie tot vier keer op hem schoot, waarbij een van de kogels zijn linkerhand raakte. Dat staat te lezen in de politierapporten.

Die schietpartij was echter nog niet aan de media gemeld. Maar na de arrestatie van de rapper brak dat nieuws nu wel uit. Hierdoor besloot de LAPD (Los Angeles Police Department) om een officiële verklaring te delen op Twitter. Daarin deelden ze ook de details over het incident in november. “Vanmorgen hebben agenten van de LAPD Mayers gearresteerd voor een aanval met een dodelijk wapen (vuurwapen) op de internationale luchthaven van Los Angeles. De zaak zal worden voorgelegd aan de Los Angeles County District Attorney’s Office”, klinkt het.

Niet de eerste keer

De rapper werd al eerder gearresteerd in 2019 in Zweden. Dat was na een vechtpartij op straat tussen zijn entourage en twee mannen. Daarbij vocht toenmalig Amerikaanse president Donald Trump ijverig voor zijn vrijlating. Trump waarschuwde Zweden dat het negatieve gevolgen zou ondervinden als Mayers niet werd vrijgelaten.

A$AP werd uiteindelijk veroordeeld voor een gewelddadige overval en kreeg een voorwaardelijke gevangenisstraf. Daarnaast moest hij ook meer dan 1.000 dollar (zo’n 925 euro) aan schadevergoeding betalen. Hij bracht een maand door in de Zweedse gevangenis alvorens zijn straf werd uitgesproken.

Meer
Lees meer...