‘Avatar’-regisseur James Cameron gooide eerste volledige script voor sequel in de vuilbak

Het is blij uitkijken naar de release van Avatar: The Way of Water in december. Maar toch doorzwom maker James Cameron verschillende watertjes om zover te geraken. De sequel liet namelijk 13 jaar op zich wachten, waarvan Cameron ook verschillende jaren werkte aan een script dat uiteindelijk in de vuilbak belandde. Maar nu is de komst van de langverwachte sequel eindelijk in zicht.

Vanaf 14 december 2022 kunnen de fans van Avatar in de bioscoop terecht voor Avatar: The Way of Water. The Way of Water is een vervolg op de gigantisch populaire film Avatar van regisseur James Cameron uit 2009. Al sinds de release van de allereerste film, lijkt Cameron bezig met een vervolg. Maar dat ging dus iets minder vlot dan verwacht, want in een recent interview liet de regisseur zelfs weten dat er een volledig scenario werd weggegooid.

Avatar: The Way of Water

In de eerste Avatar-film wordt oorlogsveteraan Jake Sully (Sam Worthington) naar de maan Pandora gebracht. Daar moet hij de fictieve, maar extreem kostbare grondstof unobtanium zien te vinden. De locatie waar die grondstof te vinden is, is echter bewoond door de Na’vi die niet van plan zijn zomaar te verhuizen. Het project bracht uiteindelijk meer dan 2,7 miljard dollar (2,5 miljard euro) op, waarmee het de meest succesvolle film aller tijden werd.

Avatar: The Way of Water speelt zich meer dan tien jaar na de gebeurtenissen van de eerste film af. Het vertelt het verhaal van de familie Sully, de problemen die hen achtervolgen en de moeite die ze doen om elkaar te beschermen.

Verloren script

Maar dat verhaal, dat vanaf september te zien is, had er bijna volledig anders uitgezien. In een interview met The Times UK vertelde James Cameron namelijk dat hij al eerder een script voor de sequel schreef. “Er waren verschillende factoren waar we (Cameron en zijn schrijversteam, red.) rekening mee moesten houden. We moesten begrijpen waarom de eerste film zo’n succes was geworden”, vertelde hij.

“Alle films werken op zoveel verschillende levels. Het eerste level is de groep personages en het tweede level is het thema. Maar toen we uiteindelijk een eerste script klaarhadden, besefte ik dat Avatar veel meer is dan dat. Het had nog een derde level, en daar geraakte ons nieuwe script niet aan. Dus begonnen we volledig opnieuw en dat heeft een jaar geduurd.”

Die situatie heeft dus zonder twijfel ook bijgedragen tot de enorm lange wachttijd van 13 jaar tussen de eerste en tweede film. Maar nu is het bijna zover. Vanaf 14 december is Avatar: The Way of Water te zien in de bioscoop.

Bekijk de teaser trailer van Avatar: The Way of Water hier:

Meer
Lees meer...