Avontuur van Ziggy uit ‘K2 zoekt K3’ in ‘American Idol’ zit erop na spannende sing-off

De Amerikaanse droom van Ziggy Krassenberg zit er (voorlopig) op. De Nederlander, die in ons land vooral bekend is van K2 zoekt K3, is uitgeschakeld in American Idol. De jury had daarvoor wel een allesbepalende sing-off nodig, die Ziggy uiteindelijk verloor.

Ziggy Krassenberg maakte in ons land naam als een van de meest kleurrijke deelnemer in K2 zoekt K3. Daar slaagde hij er uiteindelijk niet in om “de nieuwe blonde” van K3 te worden. Die eer ging naar Julia Boschman.

American Idol

In eigen land nam Ziggy ook al deel aan Idols en The Voice of Holland, maar zijn muzikale droom heeft hij nog lang niet opgegeven. Daarom trok de jonge Nederlander naar de Verenigde Staten om er deel te nemen aan American Idol. Daar maakt hij tijdens zijn auditie meteen indruk op de driekoppige jury, bestaande uit Lionel Richie, Katy Perry en Luke Bryan.

Ondertussen is de wedstrijd toe aan de volgende fase en daarbij moest de top 24 bepaald worden. 23 van die plaatsen waren al ingevuld, maar voor het laatste ticket kon de jury niet kiezen tussen Ziggy Krassenberg en de Brit Mackenzie Sol.

Sing-off

Zij kregen daarom een extra opdracht. Ziggy en Mackenzie moesten het namelijk tegen elkaar opnemen in een sing-off. Daarin zouden ze het lied Jealous van Labrinth zingen, iets waarvoor ze amper één uur kregen om zich voor te bereiden.

Beide talenten brachten een indrukwekkende prestatie, maar uiteindelijk koos de jury toch voor Mackenzie Sol. Voor Ziggy zit het avontuur in American Idol erop. In de reacties op sociale media blijkt alvast dat dat niet naar de zin in van veel fans van het programma. Zij hopen dat de Nederlander toch nog een nieuwe kans krijgt.

Bekijk hier de sing-off van Ziggy in American Idol:

Meer
Lees meer...