Ziggy uit ‘K2 zoekt K3’ maakt indruk tijdens audities ‘American Idol’

De droom van Ziggy Krassenberg om het te maken in de Verenigde Staten is iets dichterbij gekomen. De Nederlander, die je nog kan kennen als ex-deelnemer van K2 Zoekt K3, deed daar namelijk auditie bij American Idol en wist indruk te maken op de jury.

Ziggy Krassenberg maakte in ons land naam als een van de meest kleurrijke deelnemer in K2 zoekt K3. Daar slaagde hij er uiteindelijk niet in om “de nieuwe blonde” van K3 te worden. Die eer ging naar Julia Boschman.

Maar dat wil niet zeggen dat Ziggy zijn droom op een muziekcarrière heeft opgegeven. Enkele maanden na het programma kwam hij namelijk met een eigen single, SUIKERSPIN. Die nam hij samen op met Celester, een van zijn medekandidaten. Later volgde ook nog de single CANDYRUSH.

American Idol

Maar de ambities van Ziggy reiken verder dan België en Nederland. Begin december maakte hij namelijk bekend dat hij meedoet aan American Idol. Daarvan konden we vorige maand al een eerste preview zien, maar nu was het dus eindelijk echt tijd voor zijn auditie.

Ziggy vertelde voor zijn auditie dat “Nederland te klein” was geworden voor hem. Aan de driekoppige jury, bestaande uit Lionel Richie, Katy Perry en Luke Bryan, zei hij vervolgens dat hij in eigen land wel bekend, maar niet echt populair is.

Drie ja’s

Vervolgens deed Ziggy auditie met Million Reasons van Lady Gaga. Daarbij maakte hij veel indruk op de jury. “Vroeger zou ik gedacht hebben ‘wie is die gekke persoon’, maar nu dacht ik ‘dit wordt een leuke auditie’. En jij kwam hier binnen en zorgde voor een van de beste audities van de dag”, zei countryzanger Luke Bryan. Daarna kreeg Ziggy drie ja’s en mag hij door naar de volgende ronde.

Kijk en luister hier naar de auditie van Ziggy in American Idol:

Meer
Lees meer...