‘Bad Vegan: Fame. Fraud. Fugitives.’: Netflix deelt trailer voor nieuwe documentaire van makers ‘Fyre’ en ‘Tiger King’

Netflix pakt tegenwoordig uit met de ene documentaire na de andere. Zo is het na The Tinder Swindler nu aan een andere oplichter. In Bad Vegan: Fame. Fraud. Fugitives. vertellen de makers van Fyre het verhaal van Sarma Melngailis. Zij werd gezien als de ‘Queen of Vegan Cuisine‘ in New York, maar dat veranderde toen ze viel voor de charmes van een man die beloofde al haar dromen te doen uitkomen.

Op woensdag 16 maart verschijnt de nieuwe docureeks Bad Vegan: Fame. Fraud. Fugitives. op Netflix. Die vertelt het verhaal van Sarma Melngailis en hoe haar leven volledig ontspoorde.

Bad Vegan: Fame. Fraud. Fugitives.

De docureeks volgt Sarma Melngailis, de uitbaatster van het vegan restaurant Pure Food and Wine in New York. Dat restaurant was razend populair en kreeg geregeld celebrity’s over de vloer. Het leverde Melngailis al snel de titel ‘Queen of Vegan Cuisine’ op. In de trailer zien we het personeel van Pure Food and Wine vol lof vertellen over hun bazin, maar die positiviteit slaagt al snel om.

Melngailis ontmoet de mysterieuze Anthony online en al snel trouwt ze met hem. Daarna vertelt hij haar dat hij haar en haar hond onsterfelijk kan maken als ze een reeks testen tot een goed einde brengt. Al snel begint het koppel met allerlei louche praktijken, waarbij Melngailis haar eigen personeel oplicht. Ze vluchten weg maar worden uiteindelijk betrapt omdat de ‘Queen of Vegan Cuisine’ een pizza van de fastfoodketen Domino’s bestelde. Het hoogtepunt van de trailer komt op het einde, want Sarma Melngailis zal ook zelf aan het woord komen in de docureeks.

Bad Vegan: Fame. Fraud. Fugitives werd gemaakt door Chris Smith die ook al verantwoordelijk was voor Tiger King en Fyre: The Greatest Party that Never Happened. Hij heeft dus al heel wat ervaring in het specifieke genre van absurde docuseries.

Bekijk hier de trailer van Bad Vegan: Fame. Fraud. Fugitives.:

Bad Vegan: Fame. Fraud. Fugitives. verschijnt op 16 maart op Netflix. Tot dan kan je de tijd doden met een van de series van onze top 50 met de beste series op de streamingdienst.

Meer
Lees meer...