Bambi wordt bloeddorstige moordenaar in nieuwe horrorfilm

De laatste jaren worden heel wat Disneyklassiekers in een nieuw jasje gestoken. Meestal gaat het daarbij om live action-remakes, maar soms wordt er ook aan het verhaal gesleuteld. Zo verschijnt volgend jaar een horrorfilm over Winnie the Pooh, Pooh: Blood & Honey, waarin de permanent halfnaakte beer een seriemoordenaar wordt. En nu volgt het nieuws dat er ook een horrorfilm komt gebaseerd op Bambi.

De kans bestaat dat jij terugkijkt op de animatiefilm Bambi als een horrorfilm. De film heeft uiteraard een vrij traumatische scène waarin de kleine Bambi afscheid moet nemen van z’n moeder. Maar nu komt er ook een echte horrorfilm van Bambi. Het gaat hier voor alle duidelijk niet over de reeds aangekondigde live action-remake van Bambi, die eerder al werd aangekondigd door Disney zelf.

Bambi: The Reckoning

In navolging van de vrolijke beer Winnie the Pooh, zal ook het schattige hert Bambi binnenkort z’n onschuld verliezen. Er wordt namelijk gewerkt aan Bambi: The Reckoning. In die film zullen we Bambi te zien krijgen als een bloeddorstige moordenaar. Regisseur Scott Jeffrey omschrijft Bambi in de nieuwe film als een “wrede moordmachine die op de loer ligt in de wildernis”.

Jeffrey vertelt ook al wat meer over het plot aan Entertainment Weekly. “De film zal een enorm duistere herwerking zijn van het verhaal uit 1928 dat we allemaal kennen en waar we van houden. Bambi wil wraak nemen op de jager die z’n moeder vermoordde”. Bereid je voor op Bambi met hondsdolheid!” De regisseur laat ook weten dat hij inspiratie haalt uit de Netflixfilm The Ritual. Die gaat over een groep vrienden die op trektocht gaan in de Zweedse bossen. Maar al snel hebben ze door dat ze daar niet alleen zijn.

Rhys Frake-Waterfield, die de horrorfilm over Winnie the Pooh regisseerde, zal bij het project over Bambi betrokken zijn als producer.

Meer
Lees meer...