Barack en Michelle Obama maken een komische serie over de overgang naar regering Trump

Dat de overgang tussen de regeringen van Barack Obama en Donald Trump niet over een leien dakje is gelopen, mag niet verbazen. Maar binnenkort zullen we een komedieversie van die overgang ook kunnen bekijken op Netflix. Het productiehuis van Barack en Michelle Obama komt namelijk met The G Word With Adam Conover. Die serie is een combinatie van sketches, komedie en documentaire.

Goed nieuws voor wie fan is van komiek Adam Conover, en minder wild is van huidig Amerikaans president Donald Trump. Want Conover wordt de host van een nieuwe komische serie over de chaotische overgang tussen de regeringen van Barack Obama en Donald Trump.

The G Word

Die serie kreeg de naam The G Word With Adam Conover. En volgens entertainmentwebsite Deadline, die met het nieuws naar buiten kwam, gaat het om een combinatie van een komische serie, met sketches en documentaire-elementen.

The G Word is volgens Deadline losjes gebaseerd op het boek The Fifth Sense van Michael Lewis. Higher Ground Productions, het productiehuis van Barack en Michelle Obama, kocht al in 2018 de rechten op dat boek en zal nu dus ook The G Word maken.

Naar Netflix

De productie van de serie begint normaal volgend jaar. Wanneer we het eindresultaat zullen kunnen bewonderen, is voorlopig onbekend. Het is ondertussen wel geweten dat The G Word naar Netflix trekt. Da’s ook logisch, want de Obama’s sloten in 2018 een miljoenendeal met de streaminggigant.

Adam Conover

Vorig jaar verscheen daar al American Factory, de eerste documentaire van Higher Ground Productions. Die was een gigantisch succes en won zelfs een Oscar. Of The G Word even succesvol wordt, kan niemand voorspellen. Maar met Adam Conover hebben de Obama’s alleszins een perfecte host voorzien.

Hij is namelijk al jaren het gezicht van Adam Ruins Everything. In die reeks breekt Conover algemeen aanvaarde gebruiken en opvattingen volledig af. Het gaat onder andere om Kerstmis, een portie nacho’s delen, muziek, de natuur en de Verenigde Staten. Die serie houdt er officieel mee op, zodat Conover z’n tijd volledig aan The G Word zou kunnen wijden.

Meer
Lees meer...