Barack Obama geeft Drake toestemming om hem te spelen in toekomstige biopic

De kans bestaat dat rapper Drake voormalig Amerikaans president Barack Obama zal vertolken in een eventuele film over z’n leven. Van zo’n film is momenteel nog geen sprake, maar Obama heeft Drake wel z’n toestemming gegeven om de rol op zich te nemen. “Het lijkt erop dat Drake alles kan wat ie maar wil”, klonk het bij Obama.

Mocht er ooit een biopic over voormalig Amerikaans president Barack Obama komen, dan zou die het fijn vinden dat Drake hem speelt. Dat heeft hij verteld tijdens een interview met Complex over z’n nieuwe boek, A Promised Land.

Verschillende mensen hebben het geprobeerd

De kans dat er ooit een film over het leven van Obama komt, is best groot. Hij was namelijk de eerste zwarte president van de Verenigde Staten en bleef ook na z’n presidentschap enorm populair in de VS en ver daarbuiten. Maar zelf heeft Barack Obama nog niet nagedacht over een film.

Tijdens het interview kreeg Obama namelijk de vraag welke acteur hem zou mogen spelen. Daarop had hij niet echt een antwoord. Hij vertelde wel dat hij al verschillende mensen heeft gezien dat geprobeerd hebben, maar dat hij zich daar niet te veel van aantrekt.

Afbeelding vs. echte persoon

“Oké, ik spreek op een nogal uitgesproken manier, en mensen overdrijven daar altijd in als ze mij spelen”, vertelde Barack Obama. “Ze weten hoe ze dat moeten benadrukken. Het is eigenlijk interessant, en dat beschrijf ik ook in m’n boek. Een groot deel van het rare aan een publiek figuur zijn, is dat er een bepaald beeld van je bestaat. Zeker als je een president bent of was.”

“Da’s een afbeelding van jou, en daarnaast sta jij. Dat zijn twee dingen die niet volledig matchen. En ik heb ontdekt dat het voor mij het beste is om me niet te veel aan te trekken van hoe ik er in dat fictieve leven uitzie. Ik heb namelijk een echt leven, met echte verantwoordelijkheid en een echte familie waarvoor ik moet zorgen.”

Toestemming gezin

“Ik zal het zo zeggen: het lijkt erop dat Drake alles kan wat ie maar wil. Ik bedoel, hij is zéér getalenteerde brother en dus wanneer de tijd rijp is en hij het ziet zitten … Weet je wat? Drake zou ook de toestemming van m’n gezin krijgen, en da’s waarschijnlijk nog belangrijker. Ik ben zeker dat Malia en Sasha dat meer dan oké zouden vinden.”

Meer
Lees meer...