Barack Obama deelt zijn jaarlijkse lijst met favoriete films … met een opvallende afwezige

Barack Obama is op X/Twitter opnieuw bezig met een jaarlijkse traditie. De voormalige Amerikaanse president deelt op dat sociale medium ieder jaar tijdens de feestdagen namelijk een lijst met zijn favoriete boeken, films en muziek van het afgelopen jaar. Bij zijn filmlijst vinden we heel wat verwachte namen terug, maar toch ook enkele verrassingen.

Barack Obama begint zijn post over zijn favoriete films van 2023 met het vermelden van de stakingen van de scenaristen en acteurs in Hollywood. “Dat heeft geleid tot belangrijke veranderingen die de sector ten goede zullen transformeren”, zegt hij daarover.

Daarna volgt een beetje promotie voor Higher Ground, het productiehuis van Barack en Michelle Obama. Met de films Rustin en Leave the World Behind en de documentaire American Symphony produceerden zij in 2023 namelijk drie titels voor Netflix.

Geen Barbie

Daarna volgen met Oppenheimer, American Fiction, The Holdovers, Past Lives, The Color Purple (later toegevoegd) en Anatomy Of A Fall zes films die als grote kanshebbers genoemd worden voor de Oscars.

Van de tien films die volgens de bookmakers de meeste kans om de Academy Award voor Beste Film te winnen, vermeldt Barack Obama er dus vier niet. Van het prachtige Poor Things en Zone Of Interest is dat niet onlogisch omdat die films nog niet of nog maar pas uitgekomen in de Verenigde Staten. Blijven over: Killers Of The Flower Moon en Barbie. Vooral het ontbreken van die laatste film zorgt voor heel wat reacties op X.

Op het lijstje van Barack Obama vinden we met BlackBerry en Air nog twee relatief bekende films terug, twee films ook met een link naar ondernemen. Tot slot noemt hij ook drie minder bekende films. Het gaat om de Britse actie-komedie Polite Society, de Amerikaanse dramafilm A Thousand and One, de Japanse dramafilm Monster. Die laatste twee films hebben overigen allebei een link met opvoeden.

Meer
Lees meer...