Barack Obama deelt zijn favoriete boeken, series, films en muziek van 2020

2020 zit er (eindelijk) bijna op. En dus is het tijd voor allerhande eindejaarslijstjes. Wie daar ook voor zorgde is de voormalige Amerikaanse president Barack Obama. Hij deelde de voorbije dagen op Twitter zijn favoriete boeken, favoriete film en series en favoriete muziek.

Barack Obama kende een druk jaar. De voormalige president voerde niet alleen succesvol campagne voor zijn voormalige vicepresident Joe Biden. Hij was ook de hoofdgast van de virtuele diploma-uitreiking op YouTube. Daarnaast werkte hij ook aan zijn biografie en werkte hij voor Netflix via zijn productiehuis Higher Ground Productions.

Favoriete boeken

Toch vond Obama duidelijk ook tijd voor ontspanning. Dat blijkt uit zijn jaarlijkse eindejaarslijstjes. Donderdag begon de voormalige president met een lange lijst favoriete boeken van 2020. Zijn eigen biografie – A Promised Land – haalde die lijst niet, zeventien andere boeken deden dat wel.

Favoriete films en series

De dag erna was het tijd voor de favoriete films en series van Barack Obama. Uiteraard zit daar veel bij dat te zien was via streamingdiensten, want ook de voormalige president zat dit jaar eigen zeggen vaak vast binnen.

Bij de films zien we onder andere de recent gelanceerde Oscar-favoriet Mark van Netflix. Maar ook animatiefilm Soul haalt de lijst. Tot slot zien we ook het veel geprezen Crip Camp van zijn eigen productiehuis. Bij de series kiest Obama ook voor heel wat populaire reeksen.

Zo keek hij als basketballiefhebber uiteraard naar The Last Dance over Michael Jordan. Maar ook schaken wist hem, net als heel wat anderen, te boeien, want The Queen’s Gambit haalt ook de lijst. De meest opvallende reeks is misschien wel The Boys. Deze satirische superheldenreeks van Amazon Prime heeft namelijk meermaals duidelijk kritiek op Donald Trump en zijn aanhangers.

Favoriete muziek

Ook de muzieksmaak van Barack Obama is duidelijk heel divers. Met onder andere populaire nummers zoals Savage (Megan Thee Stallion ft. Beyoncé), Franchise (Travis Scott ft. Young Thug & M.I.A.) en Levitating (Dua Lipa ft. DaBaby) halen de lijst. Ook ervaren artiesten zoals Bob Dylan en Bruce Springsteen wisten hem te overtuigen. En ook hier schuwt Obama de kritiek niet, want met The Bigger Picture van Lil Baby staat er een nummer in dat gaat over Black Lives Matter.

Meer
Lees meer...