‘Barbie’: Margot Robbie pakt uit met iconische Barbielook op wereldpremière

Vannacht vond in Los Angeles de wereldpremière van de film Barbie plaats. Heel wat mensen keken al lang uit naar de looks waarmee de cast op de – uiteraard – roze loper zou verschijnen. En ze werden niet teleurgesteld. Het werd een rode loper vol roze, glitter en een wel heel iconische look voor hoofdrolspeelster Margot Robbie.

Volgende week verschijnt de langverwachte film Barbie van Greta Gerwig in de zalen. Vannacht vond de wereldpremière plaats in Los Angeles in de Verenigde Staten. Voor de gelegenheid werd de roze loper uitgerold waarbij alle ogen gericht waren op hoofdrolspeelster Margot Robbie. En zij stelde niet teleur.

Barbiepop uit de jaren 60

Margot Robbie verscheen verrassend genoeg niet in een roze outfit op de première. Maar dat maakte het niet minder “Barbie”. In tegendeel. De actrice droeg een zwarte glitterjurk die een exacte kopie was van de ‘Solo in the Spotlight’-Barbiepop uit 1961. Het gaat om een aansluitende jurk met uitlopende tulle onderaan. Daarnaast kreeg Margot Robbie ook lange handschoenen in exact dezelfde kleur.

De look werd tot in de details gerecreëerd door Andrew Mukamal, de stylist van Margot Robbie. Zo kreeg de actrice ook zwarte muiltjes, een diamanten choker, een wit zakdoekje en was er één rode roos te vinden op de jurk. Ook het haar en de make-up van Margot Robbie werden geïnspireerd op die van de pop uit 1961.

Ook de rest van de cast kwam in thema naar de première. Zo was er naast veel roze ook plaats voor zwarte silhouetten om te matchen met Margot Robbie.

Bekijk hier een foto met een groot deel van de cast van Barbie:

Barbie cast premiere
Vlnr. Ryan Gosling, America Ferrera, Ariana Greenblatt, Issa Rae, Margot Robbie, Greta Gerwig, Simu Liu en Hari Nef. – Bron: Albert L. Ortega/Getty Images)

Lovende eerste reacties

Doordat het ging om de wereldpremière van Barbie, zijn nu ook de eerste reacties op de film binnen en die zijn unaniem lovend. Zo worden hoofdrolspelers Margot Robbie en Ryan Gosling geprezen voor hun belichaming van de wereldberoemde poppen Barbie en Ken en krijgt regisseur Greta Gerwig lof voor haar slimme interpretatie van Barbie.

Bij ons verschijnt Barbie op woensdag 19 juli 2023 in de zalen.

Bekijk hier nog eens de officiële trailer voor Barbie:

Meer
Lees meer...