‘Barbie’-regisseur Greta Gerwig heeft met nieuwe ‘Narnia’-films volgend project beet

Haar nieuwste project moet nog verschijnen, maar toch is Greta Gerwig al druk bezig met het volgende. Gerwig zal namelijk samen met Netflix de franchise rond The Chronicles of Narnia opnieuw tot leven wekken. Dat is een boekenreeks van C.S. Lewis die bestaat uit zeven verhalen. Hoe die franchise er precies zal uitzien, is nog niet bekend.

Op 19 juli komt de langverwachte film Barbie in de zalen. Daarin zijn Margot Robbie en Ryan Gosling te zien als Barbie en Ken die in de echte wereld terechtkomen. De ietwat bizarre film is geregisseerd door de 39-jarige Greta Gerwig die eerder ook al Little Women en Lady Bird voor haar rekening nam.

Ook na Barbie lijkt Gerwig al zeker te zijn van nieuw werk. Er werd al langer gespeculeerd over een nieuwe Narnia-franchise, maar dat is volgens The New Yorker nu ook zeker. Ze zal samenwerken met Netflix om dat verhaal nieuw leven in te blazen.

Narnia

De wereld van Narnia ontstond door schrijver C.S. Lewis in het jaar 1950. Dat jaar schreef de auteur misschien wel het bekendste verhaal uit de franchise, namelijk The Lion, The Witch and the Wardrobe. Daarna volgden nog zes boeken. Uiteindelijk werd de boekenreeks een gigantisch succes en baseerde Harry Potter-schrijfster J.K. Rowling zich er zelfs op voor haar verhalen.

In 2005 kwam er voor het eerst een verfilming van het eerste verhaal. Dat kon meteen op heel wat belangstelling rekenen, waardoor er ook nog twee andere verhalen uit de reeks verfilmd werden. Dat waren Prince Caspian (2008) en The Voyage of the Dawn Treader (2010). Daarna stierf de franchise een stille dood.

Netflix

Maar dat is buiten Netflix gerekend. De streamingdienst maakte een tijdje geleden bekend dat het het verhaal een nieuw leven wou geven. Dat begint met de aanstelling van Greta Gerwig als regisseur nu ook meer en meer vorm te krijgen.

Welke kant de franchise precies zal uitgaan, is nog niet bekend. Daarnaast is ook niet geweten met welk verhaal Netflix van start zal gaan of wanneer het eerste project zal verschijnen. Maar met een regisseur als Gerwig aan boord lijkt het alleszins een grootschalig project te worden. De regisseur zou alvast twee films voor haar rekening nemen.

Meer
Lees meer...