Bart De Pauw geeft vanavond in ‘De Tafel van Gert’ zijn eerste interview in 7 jaar

Er is opnieuw veel te doen rond Bart De Pauw. Recent werd de documentaire Het Proces Dat Niemand Wou ingepland, dan geschrapt en dan toch uitgezonden op VRT. In de documentaire komen de vrouwen aan bod die in 2017 aan de alarmbel trokken over het grensoverschrijdende gedrag van de televisiemaker. Vanavond spreekt de televisiemaker voor het eerst over zijn veroordeling.

Het is ondertussen al zeven jaar geleden dat Bart De Pauw voor de laatste keer te zien was op de televisie. In november 2017 werd de samenwerking van De Pauw met de VRT stopgezet. De reden waren verschillende klachten van grensoverschrijdend gedrag. De televisiemaker stuurde honderden berichten naar verschillende vrouwen waar hij mee samenwerkte. In enkele gevallen dook hij zelfs op bij hen thuis.

Bart De Pauw

Vanavond staat er een bijzondere aflevering van De Tafel van Gert op de planning. In het programma zal Bart De Pauw namelijk zijn eerste interview in zeven jaar tijd geven. Het gaat om een speciale uitzending die uitzonderlijk eerder vandaag werd opgenomen. Bij het interview waren ook geen tafelspringers, andere gasten of publiek aanwezig.

Daardoor kon Gert Verhulst alle vragen stellen en gaat hij geen onderwerp uit de weg. Het is niet de eerste keer dat Gert met amper één gast aan tafel schuift. Ook de komende maanden zullen er op uitzonderlijke momenten andere gasten op dezelfde manier worden uitgenodigd aan De Tafel van Gert, om alle tijd te kunnen nemen voor lange interviews: telkens op voorwaarde dat alles bespreekbaar is.

Teaser

In een eerste teaser vertelt Bart De Pauw al dat hij niet meer dezelfde man is als zeven jaar geleden. “Ik heb ondertussen ook wel door wat er is fout gegaan en wat ik had moeten weten en niet zag.” Gert haalt vervolgens aan dat veel mensen denken dat de verontschuldigen van De Pauw niet oprecht zijn. “In de rechtbank heb ik mij verdedigd tegen 26 aanklachten. Dat is namelijk met misdadige intentie. Dat wil zeggen dat het met kwaad opzet was. Ik heb mij altijd verdedigd tegen het kwade opzet. Ik heb nooit die vrouwen bewust willen pijn doen. Wat niet wil zeggen dat ik een aantal dames niet in hun rust heb verstoord.”

“Het heeft ook een tijdje geduurd voor ik het helemaal doorhad wat die dames mij wilden vertellen. Ik kreeg soms berichten terug en heb nooit direct een ‘nee’ gekregen. Maar dat wil niet zeggen dat ik geen fouten heb gemaakt.” De rest van het interview is vanavond om 20 uur te zien op Play4 en online via GoPlay.

Bekijk hier de teaser voor De Tafel van Gert met Bart De Pauw:

De Tafel van Gert met Bart De Pauw is vanavond om 20 uur te zien op Play4. Je kan het interview ook bekijken op GoPlay.

Meer
Lees meer...