Parket wil Bart De Pauw vervolgen wegens “voldoende bezwaren”: tv-maker beweert opgelucht te zijn

Het parket is van plan om de zaak tegen televisiemaker Bart De Pauw voor de rechter te brengen. Dat melden onder meer de Mediahuis-kranten. De Pauw zou zich niet verzetten tegen de doorverwijzing. De VRT zette eind 2017 met onmiddellijke ingang de samenwerking met De Pauw stop na meerdere berichten over seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Het parket meldt dat er “voldoende bezwaren” zijn in het onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag om de zaak tegen Bart De Pauw te laten behandelen door de correctionele rechtbank. Op 8 september ploft het dossier bij de raadkamer neer. Die moet dan beslissen over een eventuele doorverwijzing.

De Pauw opgelucht

VRT

Bart De Pauw zegt zelf opgelucht te zijn dat hij zich eindelijk zal kunnen verdedigen: “Nu komt er eindelijk een proces waarbij de debatten in alle openheid zullen worden gevoerd. Wij zijn er klaar voor.”

“Voor het eerst zal ik context kunnen geven bij al die aantijgingen. Ik zal mijn verantwoordelijkheid nemen als zou blijken dat ik ergens in de fout ben gegaan, maar ik zal mij tot het uiterste verweren waar er gelogen is of waar ik ten onrechte in een slecht daglicht ben gesteld.”

Anonieme slachtoffers

In november 2017 zette de VRT de samenwerking met De Pauw stop nadat enkele vrouwen hem hadden beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. De televisiemaker kwam toen zelf met het nieuws naar buiten met een filmpje op YouTube en ontkent tot op de dag van vandaag alle aantijgingen.

Ook zei De Pauw dat hij niet wist van wie de beschuldigingen kwamen en dat hij zich daarom niet kon verdedigen. Hij heeft de klachten die tot zijn ontslag leidden nog steeds niet mogen inkijken.

“Anoniem kan er veel verteld worden, maar straks in de rechtszaal zullen al die burgerlijke partijen hun aantijgingen persoonlijk moeten komen uitleggen en worden hun verklaringen controleerbaar”, zegt De Pauw nu.

Bovendien is Bart De Pauw sinds kort weer achter de schermen actief voor programma’s van SBS.

Meer
Lees meer...