‘Bedrock’ wordt sequel van ‘The Flintstones’

Televisiezender Fox maakte bekend dat er een sequel komt op de geanimeerde reeks The Flintstones. Met Bedrock gaan we twintig jaar vooruit in de tijd met de personages uit het stenen tijdperk.

The Flintstones was de eerste geanimeerde serie die vertoond werd in primetime op televisie. Lang voor The Simpsons, Family Guy of andere Jetsons. Nu, met de 60ste verjaardag van de serie in het verschiet, komt er een sequel op televisie. De Amerikaanse zender FOX liet weten dat ze samen met Elizabeth Banks (Hunger Games) Bedrock zullen maken. Seth MacFarlane (Family Guy, American Dad) heeft tien jaar geleden al een sequel gemaakt, maar die kwam nooit op televisie.

Van steentijd naar bronstijd

In Bedrock zullen we de familie Flintstone volgen 20 jaar na de gebeurtenissen in de originele serie. Fred, de vader, is bijna op pensioen en de twintiger Pebbles wil haar eigen carrière maken. De steentijd moet plaats maken voor de bronstijd en die veranderingen vallen zwaar voor de bewoners van Bedrock. Wanneer de eerste aflevering zal getoond worden, is nog niet duidelijk.

Pebbles en Bamm-Bamm

In tegenstelling tot The Flintstones wordt Bedrock een geanimeerde serie voor een ouder publiek. Het wordt vooral uitkijken naar het leven van Pebbles Flintstone en Bamm-Bamm Rubble, de zoon van Fred’s beste vriend Barney. De eerste aflevering zal geschreven worden door Lindsay Kerns, die eerder al Jurassic World: Camp Cretaceous en DC Super Hero Girls schreef. Elizabeth Banks, die de producer zal worden, zal ook de stem van Pebbles verzorgen.

The Flintstones werd voor het eerst uitgezonden in 1960. Het telde zes seizoenen en in totaal 166 afleveringen. De serie werd geproduceerd door het legendarische Hanna-Barbera en zal opnieuw worden uitgezonden op FOX vanaf 1 mei, door de 60ste verjaardag van de serie.

Meer
Lees meer...