Belg bereid 135 euro te betalen voor EK-winst Rode Duivels

Het is een gimmick van ING: aan de vooravond van het EK voetbal in Duitsland peilt de bank in enkele landen hoeveel centen de bevolking bereid zou zijn op tafel te leggen om de titel binnen te halen. De Belgen blijken eerder zuinig te zijn.

Het bedrag: De Belg heeft gemiddeld 135 veil om om de Rode Duivels Europees kampioen te zien winnen. Dat komt neer op ongeveer 1,3 miljard euro in totaal. In Vlaanderen is dat zelfs 163 euro per volwassene, bij de Franstaligen 107 euro.

  • Het gaat wel telkens om gemiddelden. Ongeveer de helft van de 1.001 ondervraagde Belgen zegt daar helemaal niets – 0 euro, dus – veil voor te hebben.
  • In Europees perspectief behoort België tot de minst bereidwillige landen. De Nederlanders zijn met 46 euro nog een stuk zuiniger. De Italianen (420 euro) hebben er het meest voor over om hun team het EK te zien winnen.

Bevestigd: Een andere enquêtevraag geeft een gelijkaardig beeld. ING vroeg aan de respondenten of ze bereid zijn 1 maand zonder smartphone te leven in ruil voor winst op het EK voetbal. Slechts 19 procent van de Belgen blijkt daartoe bereid te zijn, tegenover 61 procent van de Portugezen. Opnieuw zijn de Nederlanders (7 procent) het moeilijkst te overhalen. De Belgen zien overigens het Frankrijk van superster Kylian Mbappé als de favoriet voor de EK-titel.

EK voetbal thuis of op café volgen?

Nog dit: Ongeveer 43 procent van de Belgen denkt dat van alle economische sectoren de cafés het meeste baat zullen hebben van het EK voetbal. Toch is slechts 14 procent zelf van plan de matchen op café te volgen. Meer dan de helft van de Belgen (55 procent) is van plan om meestal van thuis uit naar de matchen te kijken. Bij vrienden of familie (19 procent) komt op de tweede plaats.

Meer
Lees meer...