België – Canada: Deze elf Rode Duivels verschijnen aan de aftrap

Roberto Martinez heeft zijn basiselftal voor de openingswedstrijd van België op het wereldkampioenschap voetbal in Qatar bekendgemaakt. De bondscoach pakt daarbij – zoals verwacht – niet uit met een grote verrassing.

Bondcoach Roberto Martinez staat er niet echt voor bekend om op belangrijke momenten voor verrassingen te zorgen in de basiself van de Rode Duivels. Toch was het op enkele posities uitkijken naar welke keuze de Spanjaard zou maken.

Zo is vaste spits en topschutter Romelu Lukaku nog steeds geblesseerd. Michy Batshuayi is zijn vervanger. Hij krijgt zo de voorkeur op de minder ervaren Loïs Openda. Hij zal moeten hopen op goede voorzitten van vooral Kevin De Bruyne en Eden Hazard. Die laatste is door een mindere periode bij Real Madrid uit de gratie gevallen van veel fans, maar krijgt van Martinez toch de voorkeur op Leandro Trossard.

Tielemans en Dendoncker

Ook op het middenveld is er geen verrassing, want daar behoudt Youri Tielemans zijn basisplaats. De 21-jarige Amadou Onana, die dit seizoen doorbrak bij het Engelse Everton, moet dus nog even wachten op zijn kans.

De grootste verrassing van Roberto Martinez komt er in de verdediging. Daar is de bondscoach namelijk al enige tijd op zoek naar een derde verdediger naast ervaren rotten Toby Alderweireld en Jan Vertonghen. De afgelopen interlands experimenteerde Martinez op die positie met de piepjonge Zeno Debast. Tegen Canada gaat hij echter voor de ervaring van de polyvalente Leander Dendoncker. Die krijgt zo ook de voorkeur op onder andere Wout Faes en Arthur Theate.

Scheidsrechters van dienst is overigens de omstreden Zambiaan Janny Sikazwe.

De elf Rode Duivels verschijnen aan de aftrap van België – Canada:

Bekijk hier de elf starters van Canada:

Meer
Lees meer...