Left Right
scrollTop top

Eurovisiesongfestival-lied van Hooverphonic kan fans nog niet bekoren: België zakt een plaats bij de bookmakers


Hooverphonic Eurovisiesongfestival
© Hooverphonic – Bron: Zeb Daemen/VRT

Hooverphonic maakt gisteren bekend met welk lied het op het in mei op Eurovisiesongfestival in Rotterdam de fans en jury zal proberen inpalmen. Voorlopig wordt het Songfestival-publiek er echter nog niet warm van. Bij de bookmakers zakte België zelfs één plaatsje naar plaats 15.

Geen Eurovisiesongfestival zonder bookmakers … en hoewel die er soms serieus naast zitten, geven ze toch altijd een mooi beeld van hoe Europa denkt over de verschillende inzendingen. Het is dan ook interessant om te kijken hoe de bookmakers voorlopig reageren op The Wrong Place, de Belgische inzending die Hooverphonic donderdag losliet op de wereld.

Finaleplaats

Op die moment staat België bij de bookmakers op een vijftiende plaats. Dat is één plaatsje lager dan gisteren voor de lancering van ons nummer. Toch hoeft dat zeker geen ramp te betekenen. België heeft in de eerste halve finale op 12 mei 2021 namelijk genoeg aan een plaats bij de beste tien op zeventien landen.

Op dit moment moet België van de landen in zijn halve finale enkel Rusland (3), Zweden (4), Litouwen (5), Cyprus (8), Malta (10), Noorwegen (12) en Roemenië (13) voor zich dulden. Australië (16) wordt nipt afgehouden. Het volgende land in de rij is Oekraïne op een twintigste plaats. Zij grijpen volgens de bookmakers dus nipt naast een finaleplaats.

Beter dan vorig jaar

The Wrong Place van Hooverphonic – met de teruggekeerde zangeres Geike Arnaert – lijkt het voorlopig bij de bookmakers alvast net iets beter te doen dan hun inzending van vorig jaar. Release Me – toen nog met Luka Cruysberghs als zangeres stond bij de bookmakers op plaats 17 toen het Eurovisiesongfestival geannuleerd werd.

Met Luka heeft België er in Rotterdam alvast een grote fan bij. “Ze heeft ons al laten weten dat ze het een heel tof nummer vindt. Er is zeker geen wrang gevoel naar elkaar toe”, zegt Alex Callier in Het Nieuwsblad.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  132.924.873
 • Aantal
  doden
  2.885.082
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  922.487
 • Aantal
  doden
  23.428