BeReal gaat Spotify achterna en komt met eigen ‘Wrapped’

Het einde van 2022 nadert en dat betekent: eindejaarslijstjes. Na Spotify en Apple Music komt nu ook BeReal met een eigen recap. Gebruikers van de nieuwe populaire app krijgen in BeReal Recap een samenvatting van hun foto’s te zien in één video. Op dit moment is de functie nog niet overal beschikbaar.

Zoals elk jaar komen verschillende apps ook dit jaar met verschillende manieren om je jaar samen te vatten. Ook de nieuwste populaire app BeReal heeft daaraan gedacht. Zij lanceren dit jaar hun eigen Recap. Daarin zie je je eigen BeReals in een lange video.

BeReal

BeReal is de nieuwste hype in de wereld van sociale media. De app laat je dagelijks op een random gekozen moment een selfie en een gewone foto nemen en die delen met je vrienden. Het idee achter BeReal is dat het de gebruikers échter toont dan andere sociale media omdat de app zelf kiest wanneer je moet delen wat je aan het doen bent.

Daarmee is de app dus ook in het oog gesprongen van de andere grote sociale media. Zij proberen nu duidelijk mee te profiteren van die populariteit door soortgelijke functies toe te voegen. Zo kwam Snapchat recent met Dual Camera en werkt Instagram aan Candid Challenges.

Recap

Maar die wisselwerking werkt ook in de andere richting. Want nu heeft BeReal namelijk een recap-functie gelanceerd die een beetje te vergelijken is met Spotify Wrapped en Apple Music Rewind. In BeReal Recap krijg je in een video je hoogtepunten te zien. Al noemen velen de video nogal saai, aangezien er geen muziek bijhoort. Toch worden de video’s massaal gedeeld via onder andere TikTok. Daar kiezen gebruikers dan hun eigen muziek om onder hun mooiste (en lelijkste) BeReals te zetten.

Om je eigen BeReal Recap te vinden, moet je naar je ‘Herinneringen’ gaan op de app. Daar krijg je dan de optie om je Recap te bekijken, al kan het zijn dat je even moet wachten tot je aan de beurt bent.

BeReal
Meer
Lees meer...