‘Bestemming X’: Dit zijn de 10 kandidaten in nieuw VTM-programma

Het allereerste seizoen van het mysterieuze, spannende programma Bestemming X gaat maandagavond van start op VTM. Dit zijn de tien onbekende Vlamingen die zullen proberen te achterhalen waar in Europa ze zich bevinden.

Glenn (37) uit Merelbeke

Deze Oost-Vlaamse category manager is vooral trots op zijn twee kinderen, maar houdt ook graag het innerlijke kind in zichzelf levend. Op televisie komen is niet nieuw voor Glenn, want tijdens de coronacrisis heeft hij gestort op reclamefilmpjes en figurantenrollen in series zoals Familie. Hij droomt van een verre reis naar Japan.

“Ik hou er niet van om op voorhand niets te weten. Ik reis ook vaak voor mijn werk en ga altijd heel georganiseerd te werk. Nu weet ik echt niets.”

Sydney (23) uit Bonheiden

Sydney heeft een verleden als leidster bij de scouts en heeft ook een passie voor tekenen. Ze wil van haar passie dan ook haar beroep maken en is momenteel actief als student in een tekenschool in Rome. Een vulkaan beklimmen bij zonsopgang is een van haar dromen.

“Ik wil er gewoon aan beginnen en eindelijk weten wat ons te wachten staat na weken wachten en nadenken.” 

Natifa (38) uit Genk

Deze Limburgse onthaalmedewerkster werkt in een ziekenhuis. Haar passie is reizen en ieder jaar een andere plek opzoeken. Haar sterke punt is haar doorzettingsvermogen, iets wat tot uiting komt als ze badminton speelt. Daarnaast zijn ook haar geloof en familie zijn belangrijk in haar leven.

“Ik dacht echt dat we dit spel zouden spelen in België. Maar dat blijkt dus niet zo te zijn …”

Briek (21) uit Middelkerke

Naast scoutsleidster Sydney hebben we ook chiroleider Briek. Hij is als kustbewoner fan van de zeelucht, maar ook van de lucht in het algemeen. Briek werkt namelijk als steward vanuit de luchthaven van Oostende. Daarnaast werkt hij ook als flexi-jobber in een restaurant om geld te sparen om zijn passie voor reizen te financieren.

“Ik hoop dat we zotte dingen gaan doen. Bijvoorbeeld iets met olifanten, paardrijden of bungeejumpen. Kortom, iets met veel adrenaline!” 

Zeno (26) uit Antwerpen

Zeno heeft dan weer een passie voor de zee en meer specifiek voor zeilen. Hij heeft een eigen boot en wil daarvan zijn beroep maken door kamers te verhuren, duiklessen te geven en mensen te vervoeren naar leuke surfspots. Vroeger was hij in België actief als opvoeder. Naast zeilen houdt Zeno ook van surfen, skaten en snowboarden.

“Ik had verwacht dat ik zou deelnemen aan een gloednieuw survivalprogramma. Ik wil vooral fysiek uitgedaagd worden en mijn grenzen verleggen.”

Emiel (24) uit Loppem

Ook deze volgende West-Vlaming houdt van sporten, meer specifiek tennissen, snowboarden en surfen. Hij werkt als media producer, maar houdt vooral van avontuurlijke, verre reizen waar hij zich helemaal kan onderdompelen in een nieuwe cultuur. Vorig jaar woonde hij zo vier maanden in Tanzania.

“Ik hoop dat we ergens ver naartoe gaan. Ik zou graag fysiek uitgedaagd worden en iets meemaken wat ik nooit had durven verwachten.”

Steffie (30) uit Middelkerke

Steffie heeft haar handen vol met haar drie zonen, maar werkt ook als HR- & preventieadviseur. Ze laat zich graag omringen door mensen en omschrijft zich als een genieter.

“Ik reken op een stevige dosis spanning en avontuur en dat hopelijk in de zon. Laat de actie maar komen, ik ben er helemaal klaar voor en ben van plan om van ieder moment te genieten.”

Dorien (28) uit Leuven

Deze blogger en outdoorondernemer heeft ervaring met avontuurlijke reizen. Jaarlijks trekt ze er namelijk op uit met haar rugzak en tent in de bergen. Die passie wil ze ook aan anderen doorbrengen met haar trektochtschool. Daarmee leert ze andere traag en bewust te leven.

“Ik weet alleen dat ik me moest voorbereiden op zowel koude als warme temperaturen. Meer weet ik niet.”

Gino (55) uit Diest

Deze brandweerman is de senior van de groep, maar is niet van plan om onder te doen voor zijn jongere reisgenoten. Hij volgde opleidingen als sergeant, ambulancier en reddingsduiker. Zijn passie is echter boten en dan vooral snelheid halen op het water. In een Powerboat vestigde hij ook een wereldrecord van 224 kilometer per uur op het meer van Coniston in het Verenigd Koninkrijk.

“Ik heb me voorbereid door alle vlaggen van de wereld te leren. Ben ik er iets mee? Wie zal het zeggen?”

Bo (29) uit Kalken

Deze Oost-Vlaamse werkt als psychopedagogisch consulent in een CLB. Ook zij houdt enorm van reizen, van het uitstippelen van de route tot het ontdekken van nieuwe plekken. Daarnaast doet ze aan spinning, joggen en bodypump. Familie, optimisme en enthousiasme zijn de belangrijke factoren in haar leven.

“Ik hoop dat ik zo lang mogelijk mee mag reizen in dit avontuur en niet als eerste afval.”

Bestemming X is vanaf 20 februari elke maandag om 20.35 uur te zien op VTM.

Meer
Lees meer...