‘Bestemming X’: Eerste aflevering eindigt met grote twist én een afvaller

Met Bestemming X ging maandagavond op VTM een nieuw spectaculair programma van start. Meteen moest ook een eerste kandidaat naar huis. Daarnaast kregen we op het einde ook een grote twist te horen.

Na enkele mysterieuze aankondigingen ging gisterenavond op VTM eindelijk het nieuwe programma Bestemming X van start. Daarin reizen tien kandidaten in een gigantische, geblindeerde zwarte bus door Europa van bestemming naar bestemming. Met spectaculaire opdrachten kunnen kandidaten onderweg informatie verzamelen over waar ze zich bevinden. Dat is belangrijk want aan het einde van iedere aflevering moeten alle overgebleven kandidaten een “x” op de kaart van Europa zetten op de plaats waar ze denken dat ze zich bevinden. Wie het verst van de echte locatie is, moet van de bus stappen en naar huis. Op dat moment krijgt zowel de afvaller als de kijker te zien waar de bus zich bevindt.

Bo eerste afvaller

Het eerste slachtoffer van dat afvallersspel is Bo, een 29-jarige psychopedagogisch consulent uit Kalken. De groep bevond zich aan het einde van de eerste aflevering namelijk in Parijs, terwijl zij dacht in München te zijn. “Ik was 90 procent zeker van mijn stuk. Ik dacht dat we in München waren. Ik ben helemaal onder de indruk dat we in Parijs zijn, ik had het totaal niet verwacht”, zei ze na afloop.

Kort voor het finalespel hadden de tien kandidaten van presentator Kevin Janssens een verrassende twist gehoord. De deelnemers moeten in Bestemming X namelijk heel kritisch kijken naar alle informatie die ze te zien krijgen. Het programma zit boordevol misleiding en opgezet spel. Zo zijn heel wat zaken die ze te zien krijgen of meemaken niet echt, maar in scène gezet. Er is echter wel één belangrijke regel. Bij iedere misleiding is er namelijk iets wat niet klopt. Op die manier kunnen de kandidaten achterhalen welke tips echt zijn en welke bedoeld zijn om hen op het foute spoor te zetten.

Kijk hier naar presentator Kevin Janssens over Bestemming X:

Bestemming X is vanaf 20 februari elke maandag om 20.35 uur te zien op VTM.

Meer
Lees meer...