‘Bestemming X: Het Complot’ toont hoe alles in scène werd gezet voor de plottwist

Gisteren, op maandag 20 februari 2023, werd de eerste aflevering van Bestemming X uitgezonden op VTM. Zowel de deelnemers als de kijkers werden op het einde van die eerste aflevering getrakteerd op een plottwist van formaat. Want hoewel het de hele aflevering lang leek alsof de deelnemers zich ergens in Groot-Brittannië bevonden, waren ze uiteindelijk in Parijs. Hoe de makers deze misleiding in scène hebben gezet, kan je nu zien in Bestemming X: Het Complot.

Bestemming X zorgde gisteren voor een plottwist van formaat. Want toen eerste afvaller Bo uitstapte, kregen we te zien dat de bus vlak naast de Eiffeltoren stond en dus niet in Groot-Brittannië. In Bestemming X: Het Complot kan je zien hoe alles in scène werd gezet en wat de echte tips waren die je naar de juiste bestemming konden leiden.

Bestemming X

In Bestemming X beginnen tien onbekende Vlamingen aan een reis naar een onbekende locatie. Die reis brengt hen langs verschillende andere plaatsen waarbij ze op het einde van elke aflevering hun ‘X’ op de kaart van Europa moeten plaatsen. Wie het verste van hun huidige locatie verwijderd is, valt af. Tot er op het einde nog maar één persoon overblijft.

Ook de kijkers kunnen mee gokken naar de locatie van de bus. Die bleek uiteindelijk niet te zijn waar de meeste mensen vermoedden dat het was. Want hoewel we tijdens de aflevering heel wat hints naar het Verenigd Koninkrijk kregen, bleek de bus uiteindelijk in het centrum van Parijs te staan. In de online spin-off Bestemming X: Het Complot kan je elke week zien hoe de makers de deelnemers en de kijkers misleidden.

Bestemming X: Het Complot

Elke week zal net na de uitzending van Bestemming X, Bestemming X: Het Complot verschijnen op VTM GO. Daarin zal je kunnen zien hoe alles in scène werd gezet. In de eerste aflevering kregen we zo te zien hoe de groep in de mobilhome anderhalf uur schommelde in de haven van Oostende, maar ook hoe de butler van het kasteel eigenlijk helemaal geen Brit was.

In Bestemming X: Het Complot komen we ook te weten dat we de misleidingen kunnen achterhalen doordat er altijd een fout bij is. Zo hoorde je pinguïns toen de mobilhome “op de ferry zat” en stond er M.H.P in plaats van M.P.H (Miles Per Hour) om de snelheid aan te geven. Ook in de volgende afleveringen zal je dus moeten letten op dit soort fouten om misleidingen te achterhalen. In Bestemming X: Het Complot zal je dan vervolgens de echte tips én misleidingen kunnen zien.

Bekijk hier nog eens hoe de deelnemers van Bestemming X misleid werden:

Bestemming X: Het Complot is elke maandag meteen na Bestemming X te zien op VTM GO en ook op zaterdag om 23 uur bij VTM. 

Meer
Lees meer...