‘Bestemming X’: Dit is de winnaar van het eerste seizoen

De finale van het eerste seizoen van Bestemming X zit erop! En eindelijk kennen we de geheime locatie van Kevin Janssens. Hij bevond zich in een strandhuis bij de Seven Sisters aan de kustlijn van Engeland. Het was Gino die daar als eerste arriveerde en zo won de brandweerman de prijs van 50.000 euro.

Na 6.043 kilometer op bus Xavier kennen we eindelijk Bestemming X, de eindlocatie van het gelijknamige programma. Samen met die eindlocatie kennen we ook de eerste winnaar, de 54-jarige brandweerman Gino.

Pairi Daiza

In de eerste opdracht leek het er even op alsof Gino en Dorien in Japan belandt waren, maar niets was minder waar. Want Gino en Dorien waren gewoon in het dierenpark Pairi Daiza in ons eigen land.

In een opdracht waarbij de focus op evenwicht lag, kon Dorien imponeren en haalde ze het met gemak van Gino. Daardoor kreeg ze een interessant voordeel tijdens het allerlaatste spel.

Dat laatste spel moesten Gino en Dorien niet alleen spelen. Ze mochten een afgevallen kandidaat inschakelen om hen te helpen tijdens hun laatste proef. Dorien koos daarbij voor de laatste afvaller Jef, Gino ging voor de tactische Zeno.

Back to the UK

Voor de laatste opdracht keerden de finalisten terug naar waar het allemaal begon: de luchthaven van Wevelgem. Van daaruit vlogen ze – deze keer echt – met kleine stuntvliegtuigjes naar het Verenigd Koninkrijk. Daar moesten ze de exacte locatie van Kevin Janssens proberen vinden. Die konden ze achterhalen door de coördinaten te verzamelen bij telefooncelletjes. Daar stond hen elke keer een opdracht te wachten die geïnspireerd was op een opdracht die ze eerder al eens deden.

Doordat Dorien de opdracht in Pairi Daiza won, mochten zij en haar compagnon Jef 15 minuten eerder vertrekken dan Gino en Zeno. Waardoor Gino telkens op een achterstand reed. Maar doordat Gino de vijfde telefooncel kon overslaan, kon hij Dorien uiteindelijk bijbenen. Bij de laatste telefooncel arriveerde Dorien als eerste. Het was een opdracht die ze vorige aflevering foutloos uitvoerde, maar nu speelde de stress haar duidelijk parten. Gino had een stevigere hand en wist de spiraal zo sneller op te lossen. Zo kon hij als eerste vertrekken richting Kevin Janssens.

Gino

Door zijn herwonnen voorsprong kon Gino dan toch als eerste de locatie van Kevin Janssens bereiken, een pittoresk strandhuisje aan de Britse kust. Maar daar stond hem nog een laatste opdracht te wachten: de exitlocaties rangschikken in de juiste volgorde. Hij verloor hier heel wat tijd, maar toch kon hij het als eerste correct invullen.

En zo werd Gino de allereerste winnaar van Bestemming X. “Het was een fantastische ervaring. Ik had nooit gedacht dat ik zo ver zou geraken, maar ik heb altijd gezegd dat ik mijn vel duur zou verkopen. En nu ben ik dus de gelukkige, wauw!”, klonk het bij de emotionele winnaar. Gino is zo op slag 50.000 euro rijker, maar daarvan zal hij een deel schenken aan zijn hulp tijdens de finale, Zeno.

Bekijk hier nog eens hoe Gino Bestemming X wint:

Volgende week maandag volgt er nog een speciale laatste aflevering van Bestemming X waarin alle kandidaten samen terugblikken op hun avontuur.

Meer
Lees meer...