Biden laat Cola Light-knopje van Trump verwijderen uit Oval Office

Nu Joe Biden de president van de Verenigde Staten is, mag hij z’n intrede nemen in het kantoor in Het Witte Huis, The Oval Office. Daarbij laat hij ook enkele vernieuwingen aanbrengen in het kantoor en de eerste daarvan is het weghalen van het Cola Light-knopje van Donald Trump.

Op de nieuwe foto’s vanuit The Oval Office is een eerste verandering te zien aan de infrastructuur. Het knopje dat op de bureau lag, is daar nu weggehaald. En dat was een knopje met een bijzondere functie.

Cola Light-knopje

Op de bureautafel in The Oval Office lag tijdens de ambtstermijn van Donald Trump lag naast de telefoon een knopje. En dat knopje lag daar niet zonder reden. Geen zorgen, het was geen knopje om een nucleaire bom te lanceren, maar het was er een om aan de noden van de president.

Met een simpele druk op de knop werd er namelijk een butler gealarmeerd die Trump dan zo snel mogelijk kon voorzien van een Cola Light. Het was Trump zelf die de knop trots voorstelde aan de pers in 2017. Maar de nieuwe president Joe Biden heeft geen nood aan een snelle Cola Light-voorziening.

Op nieuwe foto’s uit The Oval Office is te zien dat de knop niet langer op de bureautafel ligt. Het is niet geweten of Trump de knop met zich mee heeft genomen bij z’n vertrek. Het was politiek journalist Tom Newton Dunn die opmerkte dat het knopje verdwenen was. Hij deelde dat in een tweet.

Lees ook:

Meer
Lees meer...