Joe Biden volgt met @POTUS-Twitteraccount 12 profielen: 11 medewerkers en Chrissy Teigen

Nu Joe Biden sinds gisteren officieel de president van de Verenigde Staten is, heeft hij ook toegang gekregen tot het Twitteraccount @POTUS (President Of The United States). Met dat account volgt hij nu 12 profielen. 11 medewerkers en … Chrissy Teigen. Dit is waarom.

Bij de titel van president van de Verenigde Staten hoort ook een speciaal Twitteraccount. Tot gisteren was @POTUS in handen van Donald Trump (die zelf geen toegang meer had tot Twitter). Maar na de inauguratie werd het profiel overgedragen op de nieuwe president Joe Biden. Die kon dan opnieuw andere profielen gaan volgen. En dat werden er 12 in totaal. 11 daarvan zijn de usual suspects, leden van zijn entourage, zijn echtgenote Jill Biden en andere politieke profielen. Maar tussen die namen prijkt ook één outsider: Chrissy Teigen.

Chrissy Teigen

Chrissy Teigen is een uitgesproken democraat. Zo vierde ze samen met haar man John Legend uitgebreid de overwinning van Joe Biden en was ze ook samen met haar gezin aanwezig tijdens de inauguratie. Maar ze is ook één van de 12 accounts die gevolgd worden door de nieuwe president. Dit is hoe ze dat voor elkaar speelde.

Chrissy tweette het volgende: “Hallo Joe Biden, ik ben vier jaar geblokkeerd geweest door de president. Wil je me aub volgen?” Chrissy Teigen was inderdaad vier jaar lang geblokkeerd op Twitter door voormalig president Donald Trump. Dat gebeurde omdat ze met een zekere regelmaat haar ongenoegen uitte tegenover Trump. Daardoor kon ze dus vier jaar lang de tweets van @POTUS, het officiële profiel van de president van de Verenigde Staten, niet bekijken. Maar nu er dus een nieuwe president is, waagde Chrissy haar kans.

11 medewerkers en Chrissy Teigen

En Chrissy haalde haar slag thuis. Want enkele uren later ontdekten Twitteraars dat de president naast zijn medewerkers ook Chrissy Teigen volgde. En Chrissy zelf was natuurlijk door het dolle heen. “OH MY GOD!!!!!!!!!!”, zo reageerde ze.

Later breidde ze haar reactie nog wat meer uit. “Mijn hart, oh my god, lmao. Ik kan eindelijk de tweets van de president zien en ze zullen waarschijnlijk niet meer zo gestoord zijn.”

Ook Jill Biden kreeg toegang tot het account @FLOTUS (First Lady Of The United States). Zij volgt voorlopig nog niemand, maar deelde wel al enkele video’s. Kamala Harris kreeg op haar beurt toegang tot het account @VP (Vice President). Zij volgt al bijna 800 accounts. De meest bijzondere daaronder is waarschijnlijk het account van de Koreaanse boysband BTS. Harris gaf eerder al aan dat ze fan was van BTS. Zo nam ze een van de nummers van de groep op in haar playlist.

Meer
Lees meer...