‘Big Brother’: Ex-deelnemer Grace gaat niet akkoord met terugkeer Danny

De nieuwe week in Big Brother is nog maar net gestart, maar toch is de nodige drama alweer opgedoken. Velen zijn het namelijk niet eens met de terugkeer van Danny. Hij maakte dit weekend opnieuw zijn intrede nadat hij vijf weken geleden al huiswaarts keerde. Ook ex-kandidaat Grace is het niet helemaal eens met de keuze van de productie.

Big Brother werd vorige week opgeschrikt door het plotse vertrek van Chiara. Zij verliet om privéredenen het programma compleet onaangekondigd. Doordat er door dat vertrek ineens een persoon te weinig in het huis zat, besloten de makers een voormalige bewoner de kans te geven om terug te keren. Uiteindelijk werd dat Danny.

Op het eerste zicht leken de kandidaten blij te zijn met die terugkeer, maar toch zorgde het niet veel later al voor de nodige spanningen. Die spanningen waren niet alleen in het huis voelbaar, maar ook bij de kijkers. Zij snappen namelijk niet hoe Danny is kunnen terugkeren en vinden het helemaal niet eerlijk. Ook Grace, die vorig jaar meedeed, heeft er zo haar mening over.

“Niet eerlijk”

Danny is nog maar net terug in het huis, maar heeft toch al de Power of Nomination te pakken. Daarmee kan hij zelf beslissen wie er genomineerd wordt en is hij zelf veilig. Dat komt extra hard aan bij kijkers die het al sinds zijn terugkeer oneens zijn met hoe het programma het heeft aangepakt.

Het regent dan ook al langer kritiek op sociale media. Zo vinden velen het niet eerlijk dat Danny vijf weken zijn batterij heeft kunnen opladen, dat hij alles in het huis heeft mogen volgen én dat hij ook nog eens een voordeel krijgt. Ook een ex-kandidaat is er niet over te spreken.

Grace

Via Twitter doet Grace, die vorig jaar zelf de finale haalde, haar beklag over de aanpak van die terugkeer. “Die kill heeft zichzelf helemaal weer opgeladen, weet ALLES wat gaande is en straks krijgt ie nog een vaste plek in de finale”, schrijft ze. “Ik zeg ‘bullshit’, ik begrijp alle woorden van Jason! Dit is allesbehalve eerlijk!”

In een volgende tweet gaat ze er verder op in. “Big Brother is en blijft een heel zwaar psychologisch spel, jullie hebben geen idee hoe zwaar het is en dan zien hoe iemand die even lekker buiten is geweest gewoon verder komt spelen … BULLSHIT!”

Meer
Lees meer...