‘Big Brother’: Kandidaten moeten opnieuw nomineren met ex aequo als resultaat

In Big Brother komt de finale steeds dichterbij en dus neemt de spanning iedere nominatie meer en meer toe. Deze week leken Nawel en Kristof genomineerd te zijn, maar van Big Brother kregen ze een ultieme kans om zichzelf te redden … en dat leverde andere nominaties op.

Donderdag konden we zien hoe de kandidaten in Big Brother Kristof en Nawel genomineerd hadden. Via een opdracht kon het duo echter een rewindtoken bemachtigen, waardoor er teruggekeerd werd naar het moment van vlak voor de nominaties. Iedereen moest dus opnieuw twee namen doorgeven in de dagboekkamer, maar eerst kregen Kristof en Nawel de kans om zichzelf in de gameroom voor hun medebewoners te verdedigen. Zo kregen ze een ultieme kans om met een pleidooi hen van gedacht te doen veranderen.

Nieuwe nominaties

Kristof probeert zijn medebewoners te overtuigen met een liefdesverklaring, die hij beëindigt met het zingen van een liefdeslied. Nawel daarentegen heeft het over haar vele vorige nominaties en het feit dat de kijkers haar er telkens inhouden omdat ze eerlijk en oprecht is.

De speech van Nawel mist zijn doel niet, want ze slaagt erin om Grace te raken. Die stemde de vorige keer tactisch op haar vriendin Nawel, maar verandert die stem nu naar Julio. Het betekent uiteindelijk de doodsteek voor Julio, want hij eindigt met evenveel stemmen als Nawel en Kristof.

Julio en Nawel

Door die ex aequo roept Big Brother zijn Little Brother Salar bij zich om de knoop door te hakken. Die besloot zijn “maatje” Kristof te redden. Daardoor zijn deze week Julio en Nawel genomineerd. Eén van hen moet zaterdag tijdens Big Brother Live het huis verlaten.

Big Brother is elke weekdag om 19.35 uur te zien op Play4 en online via GoPlay.be. Daar kan je ook 24/7 volgen wat er gebeurt in het huis via de livestream.

Meer
Lees meer...