‘Big Brother’: Opdracht zorgt voor opschudding: “Hij denkt dat hij hier alles alleen kan beslissen”

Er is vandaag voor de eerste keer geld uit de pot gegaan in Big Brother en dat zullen de bewoners geweten hebben. Door een ondoordachte actie van Lenie krijgen de bewoners wel hun koffers terug, maar dat kost hen maar liefst 6.200 euro uit de groepspot.

Ophef in Big Brother, want het eerste geld is uit de groepspot gegaan. In totaal viel er 100.000 euro te winnen in het programma, maar dat ronde bedrag zal al niet meer naar de winnaar kunnen gaan. De groep is namelijk 6.200 euro kwijt en daar is één kandidaat in z’n eentje verantwoordelijk voor.

Opschudding

Het is ondertussen een gewoonte aan het worden in het Big Brother-huis. De koffers van de bewoners zijn afgepakt en deze kunnen enkel teruggekocht worden met geld uit de groepspot. In de ondertussen befaamde draaideur staat plots een rode knop. Als de bewoners beslissen om op de rode knop te drukken, gaat er 6.200 euro uit de groepspot, maar krijgt iedereen wel z’n koffer terug.

Direct ontstaat er discussie bij de bewoners. Want hoewel iedereen graag z’n koffer terug zou krijgen, gaat het natuurlijk wel om veel geld. Binnen de vijf minuten moeten ze beslissen of ze al dan niet op de knop drukken en met een aflopende klok, zorgt dat natuurlijk voor nog meer stress. Tom stelt voor om weg te gaan van de knop, om samen tot een beslissing te komen. Maar niet iedereen is het daarmee eens. Zo horen we Danny zeggen: “Hij denkt dat hij hier alles alleen kan beslissen”. Waarna Lenie in de laatste minuut uit eigen beweging – en met zijn voet – beslist om op de knop te drukken, zonder overleg met de rest. En dat zorgt voor heel wat boze reacties.

Al snel blijkt dat Lenie dacht dat de draaideur door de druk op de knop zou verder draaien en er dus geen geld uit de pot zou gaan. Maar niet iedereen gelooft hem. “Het was echt goed uitgelegd”. Wanneer ze daarna de pot zien zakken van 100.000 euro naar 93.800 euro, is de teleurstelling dan ook groot.

Bekijk hier het fragment:

Van maandag tot en met vrijdag kan je elke avond om 22.15 uur een dagoverzicht van Big Brother bekijken op Play4. Op GoPlay kan je 24/7 de livestream volgen. En elke zaterdag is er om 20 uur de liveshow Big Brother: Live op Play4.

Meer
Lees meer...