‘Big Brother’: Spanningen lopen hoog op na roekeloze actie van Lenie

Nu Big Brother bijna twee weken ver is, beginnen de eerste frustraties onder de bewoners de kop op te steken. Gisteren moesten de deelnemers beslissen of ze hun koffers zouden terugkopen voor 6.200 euro. Uiteindelijk besliste Lenie – helemaal in z’n eentje – om dat te doen en zo het eerste geld uit de pot te spelen. En dat schiet bij sommige kandidaten in het verkeerde keelgat.

Iedereen weet natuurlijk dat het niet makkelijk is om met mensen samen te wonen. En dat wordt natuurlijk nog erger als het niet gaat om familie of vrienden. In Big Brother wordt een groep wildvreemden samen opgesloten in een huis en na 11 dagen komen de eerste frustraties naar boven.

6.200 euro

Gisteren kregen de bewoners van het Big Brother-huis een dilemma voorgeschoteld. Als ze op een rode knop drukten, konden ze hun koffers, die eerder werden afgenomen, terug krijgen. Maar dat zou hen wel 6.200 euro uit de groepspot kosten. Aanvankelijk leek de groep het erover eens te zijn om niet op het voorstel in te gaan. Maar daar dacht Lenie anders over. Hij besloot om zonder overleg toch op de knop te drukken. Nadien beweerde hij dat hij dacht dat een druk op de rode knop zou betekenen dat ze niet op het voorstel ingaan. Maar de actie van Lenie zorgt toch voor onrust in het huis.

In een nieuw fragment is te zien hoe Ariana en Ashley het erover eens zijn dat Lenie een stoorzender is in het huis. En daarbij gaat het dus niet enkel over het geld dat hij de groep kostte. De dames vinden ook dat Lenie zich te hard opdringt en enkel doet alsof hij vriendelijk is. “Als het erop aankomt, dan pak ik hem”, klinkt het alvast bij Ariana.

Lenie maakt kans om zaterdag naar huis te gaan. Maar ook Ashley is al voor de tweede keer genomineerd, nadat ze vorige week al kort het huis moest verlaten. De derde genomineerde is Alice. Je kan nog stemmen op de kandidaat die jij wil redden via de website van GoPlay.

Bekijk hier het fragment van Big Brother:

Van maandag tot en met vrijdag kan je elke avond om 22.15 uur een dagoverzicht van Big Brother bekijken op Play4. Op GoPlay kan je 24/7 de livestream volgen. En elke zaterdag is er om 20 uur de liveshow Big Brother: Live op Play4. Deze week is de liveshow uitzonderlijk te zien op Play5.

Meer
Lees meer...