Bill Barberis maakt zijn intrede in ‘Familie’ als nieuw personage

Er staan spannende tijden te gebeuren in Familie op VTM met de midseizoensfinale eind deze week. Maar daarna gaat de populaire soap dus gewoon voort en daarbij hoort ook een nieuw personage. Bill Barberis, die ooit te zien was in Thuis, maakt namelijk zijn introductie als psycholoog Linus Vanaken.

Na een gigantische cliffhanger aan het einde van het vorige seizoen is het dit seizoen in Familie krijgen we komende vrijdag tijdens de midseizoensfinale een nieuwe thriller. In een teaser voor die extra lange afleveringen hoorden we namelijk dat er een schot gelost werd, maar op wie?

Bill Barberis

Na die spannende midseizoensfinale gaat Familie gewoon door en daarbij hoort ook een nieuw personage. Dat zal gespeeld worden door Bill Barberis. Die is vooral bekend van zijn rol als Toon Vrancken in Thuis, een rol die hij speelde van 2013 tot 2017.

In Familie zal Bill Barberis de rol spelen van psycholoog Linus Vanaken. Hij zal in de soap de wereld van Véronique (Sandrine André) op haar kop zetten. Zij blijft na de breuk met Lars (Kürt Rogiers) en de dood van Koen Peyskens (Sieg De Doncker) last hebben van heel wat mentale problemen. Zo heeft Véronique al enige tijd te maken met hallucinaties, nachtmerries en paniekaanvallen. Om haar daarbij te helpen, zoekt ze naar een vrouwelijke psycholoog. Die denkt ze gevonden te hebben in Lin Vanaken, maar dat blijkt dus Linus te zijn.

“Ik was meteen enthousiast toen me gevraagd werd om de rol van Linus te vertolken in Familie. De eerste draaidagen waren best pittig, want je springt als nieuwkomer op een trein die al flink aan het bollen is. Maar ik voelde snel dat ik in een zeer fijne ploeg terechtkwam en dat gaf me veel goesting voor de toekomst. Sandrine André is bovendien een bijzondere actrice. Het was de eerste keer dat ik met haar samenwerkte, maar het klikte meteen. De ontmoeting met Linus zal voor Véronique nog heel wat in gang zetten”, blikt Bill Barberis vooruit.

Meer
Lees meer...