Billie Eilish lost haar emotionele Barbienummer ‘What Was I Made For?’ met toepasselijke videoclip

Billie Eilish heeft haar nummer voor Barbie gelost. Het gaat om een heel andere song dan de andere die we al te horen kregen van de soundtrack van Barbie. What Was I Made For? is een trager nummer dat waarschijnlijk gebruikt zal worden tijdens een emotioneler moment in de film.

Minder dan een week voor de release van Barbie heeft Billie Eilish haar nummer voor de soundtrack van de film gelost. De zangeres was een van de twee mysterieuze artiesten van de soundtrack die tot op het einde opgespaard werden.

What Was I Made For?

Vorige week kregen we al een fragment uit het nummer What Was I Made For? te horen in een nieuwe teaser voor Barbie. Maar nu is het volledige nummer verschenen. Het gaat om een emotioneel nummer, waarin Billie haar eigen leven in vraag stelt, net zoals Barbie (Margot Robbie) zal doen in de film van Greta Gerwig. De eerste zin van het nummer is zo: “I used to float, now I just fall down“. Dit zal letterlijk gebeuren in de film. In de trailer kregen we namelijk al te zien dat Barbie een existentiële crisis kreeg, waarbij ze niet langer elegant van haar balkon in haar auto kan neerdalen.

In de videoclip van What Was I Made For? is Billie Eilish zelf te zien. Ze heeft de iconische paardenstaart van het originele logo van Barbie en doet een koffertje met Barbiestickers open. Eén voor één haalt ze poppenkleertjes uit het koffertje, die allemaal miniatuurversies zijn van outfits die ze zelf tijdens haar carrière gedragen heeft. Ze haalt ze zorgvuldig uit het koffertje en hangt ze op een kapstok, maar dan begint er plots veel wind te waaien, waardoor ook haar kleertjes gaan vliegen. Uiteindelijk bergt Billie ze opnieuw op in haar koffertje.

Bekijk hier de videoclip voor What Was I Made For? van Billie Eilish:

Barbie is vanaf woensdag 19 juli 2023 te zien in de Belgische filmzalen.

Meer
Lees meer...