Billie Eilish spreekt openhartig over “vreselijke relatie met haar lichaam”

Billie Eilish staat bekend om haar baggy kleren en die zijn meer dan enkel een fashion statement. Zo sprak de 18-jarige zangeres eerder al over hoe ze die baggy kleren gebruikte om ervoor te zorgen dat niemand een mening kon vormen over haar lichaam. Maar in een interview met Vanity Fair gaat ze nu dieper in op de slechte relatie die ze had met haar lichaam.

Enkele maanden geleden kwam Billie Eilish in een online storm terecht nadat er paparazzi foto’s verschenen waarop ze in een aansluitend topje te zien was. Doorgaans draagt de zangeres baggy kleren, waaronder haar lichaam verborgen blijft, maar telkens wanneer ze haar lichaam toont, vormen mensen zich er een mening over. En dat is een moeilijk punt, deelt Billie nu in een interview met Vanity Fair.

Bodyshaming

De foto’s van Billie in een aansluitend topje kregen heel wat reacties, een deel daarvan was positief. Maar een ander en vooral luider deel was negatief. In het interview met Vanity Fair laat Billie nu weten dat ze blij is dat de foto’s nu de ronde deden en niet enkele jaren geleden.

“Ik denk denk dat de mensen uit mijn omgeving er zich meer zorgen over maakten dan ik. Want de reden waarom ik aan zelfverminking deed, was mijn lichaam”, legt Billie uit. “Om eerlijk te zijn, ik begon enkel baggy kleren te dragen door mijn lichaam. Ik was heel heel blij dat ik nu op deze plaats ben ik mijn leven, maar als dit drie jaar geleden gebeurd was, toen ik in de slechtste relatie zat met mijn eigen lichaam, hadden de gevolgen veel erger geweest.”

Slechte relatie met lichaam

Billie Eilish gaat verder in detail over die slechte relatie met haar lichaam. “Ik danste superveel, vijf jaar geleden, maar ik at eigenlijk niet. Ik hongerde mezelf uit. Ik herinner me nog dat ik pillen nam die zouden zorgen voor gewichtsverlies, maar ze zorgden er alleen maar voor dat ik in mijn bed plaste, toen ik 12 jaar oud was. Het is gestoord. Ik kan het zelfs niet geloven. Ik dacht dat ik de enige zou zijn die mijn lichaam haatte, maar blijkbaar haat het internet mijn lichaam ook. Dus da’s leuk om te weten.”

Vervolgens deelt de interviewer mee dat het internet gewoon alle vrouwenlichamen haat, waarop Billie nog een stapje verder gaat. “Het internet haat vrouwen.” Gelukkig kan de zangeres de opmerkingen over haar lichaam nu dus relativeren en heeft ze ook een betere relatie met haar eigen lichaam.

Lees het volledige interview van Billie Eilish met Vanity Fair hier.

Wie na het lezen van dit artikel met vragen zit, kan anoniem en gratis contact opnemen met tele-onthaal via het nummer 106 (24/7) of de chat via www.teleonthaal.be.

Meer
Lees meer...