‘Bird Box Barcelona’ krijgt officiële trailer

Binnenkort kan je op Netflix kijken naar een prequel van de populaire film Bird Box. In die film uit 2018 kregen we te zien hoe een onbekend “monster” mensen aanspoorde tot zelfmoord. Wie het monster aankeek, kreeg meteen de drang om een einde aan z’n leven te maken. In Bird Box kwamen we te weten dat het fenomeen begon in Europa, en nu zullen we in Bird Box Barcelona te zien krijgen hoe die “eerste golf” verliep.

In 2018 verscheen de film Bird Box op Netflix. De film met Sandra Bullock in de hoofdrol werd een groot succes voor de streamingdienst en was lange tijd de best bekeken Netflix Original-film. In 2020 werd al aangekondigd dat er een tweede film zou komen van de reeks. We wisten al dat die de naam Bird Box Barcelona kreeg en na een teaser is er nu ook een officiële trailer.

Bird Box

Bird Box speelde zich af in de nabije toekomst. We zagen hoe Malorie (Sandra Bullock) probeerde te ontsnappen aan “iets” wat zelfmoorden veroorzaakte. Tot op het einde van de film was het niet duidelijk wat het juist was, maar we wisten wel dat wanneer je ernaar keek, je spontaan tot zelfmoord overging. In een poging om te overleven, gebruikte Malorie blinddoeken zodat ze zeker niet zou kijken naar “het monster”. Malorie had twee kinderen bij, die noemde ze Boy en Girl omdat ze bang was dat ze zich te hard aan hen zou hechten. Enkel Boy is haar biologische kind. Girl die even oud is als Boy, is het zoontje van Olympia, die kort na de geboorte van Girl overleed nadat ze “het monster” in de ogen keek. Sindsdien zorgt Malorie voor de twee kinderen. 

In Bird Box kregen we ook flashbacks te zien naar vijf jaar eerder, wanneer Malorie nog zwanger is van haar zoontje. Ze kreeg toen in een nieuwsuitzending te zien dat Europa getroffen werd door een mysterieuze zelfmoordgolf. Op dat moment was het voor Malorie nog een ver-van-mijn-bedshow, maar vijf jaar later was het dus ook overgewaaid naar de Verenigde Staten. In Bird Box Barcelona zal nu de Europese golf centraal staan, waarbij er vooral ingezoomd zal worden op Barcelona.

Bird Box Barcelona

In de officiële trailer wordt duidelijk wat we van de film mogen verwachten. We zien hoe ook in Barcelona mensen (en dieren) proberen om zich te beschermen door blinddoeken of geblindeerde brillen te dragen. Deze keer volgen we vooral Sebastian (Mario Casas) en Claire (Georgina Campbell).

Sebastian is een van de weinige overlevenden in Barcelona. Hij probeert vooral zijn dochter Anna (Alejandra Howard) te beschermen tegen het onbekende kwaad. Ook Claire heeft een kind onder haar vleugels. Daarbij gaat het echter niet om haar eigen kind. Claire is een psychiater die eigenlijk afkomstig is uit Engeland. Zij nam het achtjarige Duitse meisje Sofia (Naila Schuberth) in bescherming nadat zij haar moeder verloor in de chaos. Hoewel ze zelf geen Duits spreekt, probeert Claire om Sofie te herenigen met haar moeder. Maar het lijkt allesbehalve makkelijk te worden. Want net zoals in Bird Box zijn er ook nu mensen die proberen om mensen zover te krijgen om hun blinddoek af te nemen en het monster in de ogen te kijken.

Bird Box Barcelona verschijnt op vrijdag 14 juli 2023 op Netflix.

Bekijk hier de officiële trailer van Bird Box Barcelona:

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...