Blackpool-voetballer Jake Daniels (17) komt uit de kast: “Ik wil dat mensen mijn verhaal horen”

Een primeur in het Engels voetbal. Blackpool-speler Jake Daniels (17) is daar namelijk als eerste professionele voetballer in 32 jaar uit de kast gekomen. Andere voetballers gingen hem al voor, maar nog nooit eerder ging het over een speler die op zo’n hoog niveau speelt. Blackpool zit namelijk in de Championship, de Engelse tweede klasse.

In het Engelse voetbal is Blackpool-speler Jake Daniels uitgekomen voor zijn homoseksualiteit. Dat deed hij in een exclusief interview met Sky Sports. Daniels is daarmee de eerste professionele voetballer in 32 jaar die openlijk homo is. Hij hoopt met zijn verhaal anderen te inspireren.

Uit de kast

In een interview met het Britse Sky Sports is voetballer Jake Daniels (17) uit de kast gekomen als homoseksueel. Dat is een primeur in het Verenigd Koninkrijk, want het is maar liefst 32 jaar geleden dat een professionele voetballer dat nog deed.

De vorige was Justin Fashanu, die in 1990 aan de kranten liet weten dat hij op mannen viel. Op dat moment speelde hij, net als Daniels, nog op professioneel niveau. Heel wat andere voetballers kwamen pas na hun carrière uit de kast.

Jake Daniels

“Nu is het juiste moment. Ik heb het gevoel dat ik klaar ben om mijn verhaal te vertellen. Ik wil dat de mensen de echte Jake kennen”, klonk het in het interview met Sky. “Ik heb heel lang nagedacht over hoe ik het zou doen en wanneer. Maar uiteindelijk denk ik dat ik nu echt klaar ben om mezelf te zijn en er ook zelfzeker over te zijn.”

Daniels vertelt ook hoe hij lang heeft getwijfeld over zijn geaardheid. Vooral omdat hij zo gek was van voetbal. “Ik denk dat ik 6 of 7 was toen ik voelde dat ik homo was. Maar op die leeftijd denk je dat homoseksualiteit en voetbal niet te combineren zijn. Daarom dacht ik dat het wel zou veranderen, en dat ik in de toekomst wel gewoon een vriendinnetje zou hebben.”

Maar naar mate hij ouder werd, wist hij dat dat niet het geval zou zijn. “Je kan jezelf niet veranderen, en uiteindelijk ben ik daar blij mee. Ik hoop dat ik met mijn verhaal anderen kan inspireren”, klonk het nog. Daarnaast vertelt hij ook nog over hoe positief zijn teamgenoten binnen Blackpool reageerden en hoe blij hij is met de sfeer binnen de ploeg en de club.

Bekijk het volledige interview hier:

Meer
Lees meer...