‘Blind Gekocht’: Ook voor Barteld en Jonas lijkt het vinden van een huis onmogelijk

In Blind Gekocht zagen we gisteren hoe Béa dankzij een verhoging van het budget toch een huis vond voor Celine en Florian. Maar tijdens de aflevering maakten we ook kennis met een nieuw koppel: Barteld en Jonas uit Lier. Zij waren op zoek naar een nieuw huis met een gigantisch grote tuin, zodat ze hun kinderboerderij verder kunnen uitbouwen. Op het eerste zicht leek het een leuke uitdaging, tot de realiteit kwam aankloppen.

Tot nu toe zagen we in Blind Gekocht al vier koppels. Het eerste koppel had met een budget van een miljoen euro genoeg om een villa te kopen en te verbouwen, maar bij de andere duo’s lag het een beetje anders. Zowel bij Robin en Aïsha, bij Celine en Florian als bij het nieuwe koppel Barteld en Jonas, lijkt hun budget te laag voor het huis dat ze wensen.

Celine en Florian

Vorige week kregen we al te zien hoeveel moeite Béa had met het zoeken van een woning in de buurt van Leuven. Het koppel Florian en Celine had namelijk een budget van 380.000 euro. Daarmee wilden ze zo dicht mogelijk bij de stad blijven. Dat leek onmogelijk, dus moesten de makers op zoek naar een oplossing.

Die kwam er uiteindelijk in de vorm van een budgetverhoging. Celine en Florian konden uiteindelijk tot 475.000 euro lenen bij de bank. En daardoor vond Béa uiteindelijk een huis naar hun wensen. Hoe dat huis er afgewerkt zal uitzien, dat zien we volgende week.

Jonas en Barteld

Toch blijkt het budgettekort niet alleen aan de stad Leuven te liggen. Want gisteren zagen we de intrede van een nieuw koppel, Jonas en Barteld. Zij wonen op dit moment in een huis van de familie, waar een gigantische grond bijhoort. Die grond gebruiken ze om hun eigen mini boerderij op te bouwen. Zo heeft het koppel onder andere varkens, geitjes, paarden, eenden, enzovoort.

En dat wil het duo ook in hun volgende huis verder uitbouwen. Maar dat blijkt met een budget van 450.000 euro dus niet zo simpel te zijn. Hoewel het haalbaar lijkt om een huis voor die prijs te vinden, is de oppervlakte een groot probleem. Om alle dieren te kunnen houden, zijn Barteld en Jonas op zoek naar een huis met een gigantische tuin. Maar niet alleen kost dat veel geld, ook de infrastructuur om alle dieren te verzorgen is niet goedkoop.

Om die reden moesten Béa en Kelly al eens opnieuw op bezoek gaan bij het koppel. Ze maakten hen alvast duidelijk dat ze zullen moeten inboeten aan oppervlakte of aan wooncomfort. We zijn alvast benieuwd of Blind Gekocht volgende week een gepast huis voor het koppel vindt.

Bekijk hier een fragment:

Blind Gekocht is elke donderdag om 20.35 uur te zien op Play4.

Meer
Lees meer...