‘Blind Gekocht’: Eerste koppel zorgt al meteen voor heel wat ophef op sociale media

Gisteren was het tijd voor de allereerste aflevering van het nieuwe seizoen van Blind Gekocht. Daarin gaan Béa, Bart, Kelly en Jani weer op zoek naar het ideale huis voor bepaalde gezinnen. Elk gezin heeft een ander verhaal, maar het verhaal van kopers Caroline en Filip viel bij vele kijkers helemaal niet in de smaak. Het koppel met drie kinderen wou een miljoenenwoning, maar kwam volgens Caroline “in lintbebouwing terecht”.

De eerste aflevering van Blind Gekocht kon alvast op heel wat aandacht op sociale media rekenen. Tijdens de aflevering van gisteren uitten veel kijkers hun ongenoegen over het eerste deelnemende koppel van dit jaar, Caroline en Filip. Al was het vooral Caroline die het op Twitter hard te verduren kreeg. Het koppel is eigenaar van de grootste binnenspeeltuin van Limburg, maar woonde nogal ver van de zaak. Met Blind Gekocht wilden ze dus op zoek gaan naar een droomwoning die dichterbij lag. Maar die woning viel alvast bij Caroline helemaal niet in de smaak.

Lintbebouwing

Al vanaf het begin was het duidelijk dat het koppel, maar vooral Caroline, strenge voorwaarden had. Ze wilden een studio voor de oudste zoon, een verwarmd zwembad, geen dichte buren, een badkamer voor elk kind, enzovoort. Met een budget van maar liefst een miljoen euro legden ze al hun vertrouwen in handen van vaste waarden Béa en Bart. Zij gingen meteen op zoek naar een gepaste woning, en vonden uiteindelijk een mooi huis in een villawijk.

Maar bij de eerste kennismaking met het huis liep het al meteen verkeerd. Al bij het afdoen van de blinddoek was het duidelijk niet naar Caroline’s smaak. “De gang was kleiner dan verwacht”, “Dit is horror”, “Dit is wat ik bedoelde met lintbebouwing”, “Overal zie ik buren”, en “Ik moet al heel de dag rekening houden met mensen” waren nog maar een aantal van de sterkste uitspraken.

Reacties

Na de aflevering volgde ook nog een preview voor volgende week, waarin Caroline nog sterkere uitspraken blijkt te doen. “Van mij mag het avontuur hier en nu stoppen, neem het op”, klonk het. Al die uitspraken konden op sociale media, en vooral op Twitter, op weinig sympathie rekenen.

Veel fans vinden het jammer dat het gezin een platform krijgt en zouden liever een jong gezin op zoek naar een starterswoning zien. Anderen genieten dan weer van het drama, en kunnen al niet wachten op het vervolg. Wij zijn alvast benieuwd naar wat volgende week zal brengen, al hopen we toch op een positieve uitkomst.

Bekijk hier een aantal reacties:

Meer
Lees meer...