‘Blind Getrouwd’: Emma blikt terug op haar eerste ruzie met Emile

Nadat tijdens eerste kennismakingen en de huwelijksfeesten alles alleen maar positief was, zagen we deze week in Blind Getrouwd toch de eerste twijfels en ruzies de kop opsteken. Dat was bijvoorbeeld het geval bij Emile en Emma, waar een uitspraak van die eerste lang bleef nazinderen. Nu legt Emma uit waarom die uitspraak bij haar zo hard binnenkwam.

Sinds vorige week kunnen we tijdens Blind Getrouwd kijken hoe het de vier prille koppels vergaat op huwelijksreis. Wat aanvankelijk begon als een droomreis voor alle deelnemers, zorgde na enige tijd toch voor twijfels. Zo zagen we al een moeilijker moment tussen Jolien en Brecht.

Badkamer

Ook bij Emma en Emile vielen er tranen. Die laatste had aan zijn kersverse vrouw namelijk gezegd dat hij moest wennen aan het feit dat ze een “klassevrouw” is die langer in de badkamer en dressing doorbrengt dan hij gewoon is van ex-vriendinnen. Toen Emile datzelfde ook tijdens de groepsdate publiekelijk herhaalde, werd het Emma even te veel.

“Ik was op m’n tenen getrapt, dat geef ik gerust toe. Voor mij leek dit een heel normale aanpassing voor elk beginnend stel. Maar wat vooral woog, was dat Emile en ik dit privé al hadden besproken. Hij leek me af te schilderen als een enorme diva die urenlang in de badkamer doorbrengt. Terwijl ik dacht dat ik als vrouw de normale, gemiddelde tijd nodig heb om me klaar te maken. Een klein halfuurtje valt toch mee?”, blikt Emma terug op dat incident aan HLN.

“Mezelf niet veranderen”

“Door er zo over door te gaan, ben ik beginnen piekeren. Ik ben me wat op het negatieve blijven focussen. Ik begreep niet waarom hij daar zo’n groot spel van maakte. Ik zat dus met wat twijfels … Emile gaf me even – onbedoeld weliswaar – een slecht gevoel. En meestal is het bij mij zo dat wanneer ik aan iemand twijfel ik het heel moeilijk vind om verder in die persoon of relatie te investeren. Maar in dit geval gold dit uiteraard niet”, gaat ze verder.

Na een gesprek met Jolien en Fleur besloot Emma om op het positieve te focussen. “Daarom heb ik Emile toen gezegd dat ik water bij de wijn wilde doen, maar dat ik mezelf niet zou veranderen. Voor mij was het een akkefietje, maar doordat Emile er zo over doorging, leek het voor hem echt wel meer te zijn”, legt ze uit.

Blind Getrouwd is elke maandag om 20.35 uur te zien op VTM.

Meer
Lees meer...