‘Blind Getrouwd’: Maak kennis met de experten, met één verrassende nieuwkomer

Het zevende seizoen van Blind Getrouwd gaat vanavond, maandag 5 september om 20.35 uur, van start op VTM. Het programma zal er dit jaar iets anders uitzien dan we gewoon zijn. Wat uiteraard wel terugkeert, is het panel van experten die de koppels zal begeleiden. Dat zijn dit seizoen opnieuw Wim Slabbinck, Sarah Hertens en Filip Geelen. Zij krijgen deze keer op sommige momenten versterking van een verrassende naam: Ingeborg.

Blind Getrouwd zal er dit jaar een beetje anders uitzien. De acht deelnemers worden nog steeds aan elkaar gekoppeld en zullen nog steeds meteen trouwen, maar deze keer zullen ze dat allemaal in groep doen. Door die verandering is het programma een beetje te vergelijken met Blind Getrouwd Australië, al laat VTM wel weten dat ze niet mikken op dat soort sensatie en drama.

Nieuw concept

In september gaat het zevende seizoen van Blind Getrouwd van start. Daarin zien we acht deelnemers die elk aan één iemand zijn gekoppeld. Die koppels zullen aan het begin van het seizoen trouwen en zullen na enkele maanden uitmaken of ze ook samen zullen blijven. In vorige seizoenen bleven de koppels gescheiden van elkaar, maar daar komt dit jaar verandering in.

De koppels doen namelijk alles in groep. Voor het grote trouwmoment ontmoeten ze elkaar al, waarna ze allemaal op een andere locatie de grote sprong wagen. Daarna is er één groot feest voor alle koppels én vertrekken ze allemaal samen op huwelijksreis.

Ingeborg

Het is tijdens dat grote trouwmoment dat we voor het eerst zullen kennismaking met de nieuwkomer in Blind Getrouwd. Ingeborg zal daar namelijk functioneren als ceremoniemeester. Ook later zal ze – als haar optimistische zelve – nog regelmatig haar opwachting maken in de hoop de liefde tussen de koppels te doen aanwakkeren.

“Mijn rol is om op de eerste rij te mogen zitten. Ik zal de koppels in een latere fase ontmoeten, maar vandaag is het vooral: wie is met wie gematcht?”, blikt Ingeborg vooruit op haar rol in Blind Getrouwd.

Wim Slabbinck, Sarah Hertens en Filip Geelen

Het team van experten in Blind Getrouwd bestaat verder uit Wim Slabbinck, Sarah Hertens en Filip Geelen. Dat wil zeggen dat Lotte Vanwezemael na twee seizoenen opnieuw verdwijnt uit het programma.

Elk van de experten heeft zijn specifieke rol in Blind Getrouwd. ​Klinisch psycholoog en relatietherapeut Sarah Hertens bevraagt de deelnemers vooral over hun jeugd, hun relatiehistoriek. Ze kijkt ook naar de levenslijn en de hechtingsstijl van de kandidaten. De expertise en interesse van Sarah ligt in het werken met relationele dynamieken.

Klinisch seksuoloog, relatie- en psychotherapeut Filip Geelen begeleidt in zijn dagelijkse leven cliënten met relationele en/of seksuele problemen, zowel individueel als als koppel. Hij schreef ook het boek Waar is de liefde gebleven? over de meest gestelde vragen rond communicatie en seksualiteit binnen relaties. Filip is de expert die op voorhand op huisbezoek gaat bij de kandidaten van Blind Getrouwd om te zien hoe ze wonen, werken, leven, wat hun daginvulling is en hoe compatibel hun levens zijn.

Klinisch seksuoloog en oplossingsgericht psychotherapeut Wim Slabbinck is vooral gespecialiseerd in seksualiteit. In Blind Getrouwd focust hij zich vooral op de relatiegeschiedenis van de deelnemers, de partnerkeuze en partnervoorkeur. Zo ziet hij wat in het verleden werkte en wat niet, om zo hopelijk te voorspellen wat deze keer wel kan werken.

Blind Getrouwd is iedere maandag op VTM te zien om 20.35 uur en op VTM GO.

Meer
Lees meer...