‘Bompa Bockie’: Bockie houdt afscheidsfeest vol emotionele speeches in laatste aflevering

Bompa Bockie zit erop. De voorbije weken zagen de kijkers van Play4 hoe Bockie De Repper een maand lang in een rusthuis leefde. Daar had hij emotionele gesprekken en fijne babbels en maakte hij vrienden voor het leven. Gisteren was het tijd voor de laatste aflevering.

In Bompa Bockie logeert Bockie De Repper een maand lang in een rusthuis. Daar gaat hij in gesprek met de ouderen, maar beleeft hij ook zelf hoe het is. Ondertussen maakte hij al kennis met de vaste eetschema’s en de Rummiclub, ging hij mee op daguitstap naar de zee en bezorgde hij Maurice de verrassing van zijn leven.

Gisteren was het alweer tijd voor de laatste aflevering. Daarin nam Bockie afzonderlijk afscheid van iedereen, maar organiseerde hij ook nog één groot feest.

Afscheidsfeest

Op het afscheidsfeest kreeg iedereen de kans om een woordje te zeggen over het vertrek van Bockie. Daarbij nam Maria het woord voor de Rummiclub, gaf Roger hem een zelfgemaakt portret en zorgde Simonneke voor de grappige noot.

“Bockie, je hebt ons toch dikwijls liggen gehad”, klonk het dan weer bij Louis. “Jij hebt mij enorm veel vreugde gegeven”, ging Cecilia verder. “Ik heb enorm genoten van onze fijne gesprekken.” Ook Bockie nam het woord en sloot af met de woorden: “Proost en we hebben geleefd.”

In memoriam

Na een emotionele laatste aflevering, volgde nog een emotionelere in memoriam. Daarbij droeg de productie de aflevering op aan de bewoners van het rusthuis die ondertussen zijn overleden. Het ging daarbij om Marcel, die lid was van de eettafel van Bockie, Aline, Dina en Roger. Die laatste speelde een belangrijke rol in de laatste aflevering.

Bekijk de speeches van de bewoners hier:

Bekijk de speech van Bockie hier:

Meer
Lees meer...