Emotioneel moment in ‘Bompa Bockie’: Maurice ziet voor het eerst zijn achterkleinkinderen

Een van de meest pakkende programma’s van dit voorjaar is zonder twijfel Bompa Bockie. Ondertussen is Bockie De Repper al aan zijn laatste paar dagen in het rusthuis bezig. Dat betekent ook dat de band met de bewoners alsmaar hechter wordt. Om die band kracht bij te zetten, wilde Bockie iets speciaal regelen voor de 96-jarige Maurice.

In Bompa Bockie logeert Bockie De Repper een maand lang in een rusthuis. Daar gaat hij in gesprek met de ouderen, maar beleeft hij ook zelf hoe het is. Ondertussen maakte hij al kennis met de vaste eetschema’s en de Rummiclub, maar toch kwam het uitstapje naar de zee deze week geen moment te vroeg.

Sri Lanka

Naast zijn sterke band met Simonne, heeft ook Maurice een speciale plek in Bockie’s hart. Dat werd nog maar eens duidelijk in de voorlaatste aflevering van gisteren. Na een bruisend Halloweenfeestje, regelde Bockie de verrassing van Maurice’s leven.

Hij probeerde via via namelijk te regelen dat zijn kleindochter en zijn achterkleinkinderen naar België zouden reizen om hem te zien. Die wonen in Sri Lanka, waardoor Maurice een van zijn achterkleinkinderen zelfs nog nooit in het echt heeft gezien.

Verrassing

Uiteindelijk lukte het plan en liet Bockie aan Maurice geloven dat hij gewoon zou bellen met zijn kleinkind en achterkleinkinderen. Tijdens dat gesprek “viel het contact even weg”, waarna de kinderen kwamen aangelopen. “Dit is mijn betrachting”, klonk het bij Maurice nadat hij zijn familie stevig vastnam. Ook Bockie kon zijn tranen niet bedwingen.

Bompa Bockie is elke maandag om 21.15 uur te zien op Play4.

Meer
Lees meer...