Borat Subsequent Moviefilm: Rudy Giuliani wilde crew laten oppakken na ‘die scène’

Wanneer Sacha Baron Cohen een film maakt, wordt die bijna gegarandeerd met veel kritiek onthaald. Het is ook daarom dat de twee Borat-films opgenomen moesten worden in het grootste geheim. Al kwamen die opnames wel in gevaar na ‘die scène’ met de advocaat van voormalig Amerikaans president Donald Trump, Rudy Giuliani. Hij wilde de crew namelijk laten arresteren.

Borat Subsequent Moviefilm, de tweede Borat-film, verscheen al in oktober vorig jaar. Maar de controverse rond de film is nog steeds niet gaan liggen. Zo blijkt nu dat Rudy Giuliani, die op het moment van de opnames de advocaat van toenmalig Amerikaans president Donald Trump was, de crew wilde laten arresteren.

“Hemd goed aan het steken”

De reden daarvoor is snel duidelijk geworden. De advocaat en voormalig burgemeester van New York City was namelijk gefilmd met z’n handen in z’n broek in het bijzijn van een meisje dat beweerde 15 jaar oud te zijn. Volgens Giuliani was er helemaal niets aan de hand, en was hij gewoon z’n hemd goed aan het steken.

Maar nu heeft Monica Levinson, de producer van de twee Borat-films, haar verhaal gedaan aan entertainmentwebsite Deadline. “Hij beweerde dat we hem aan het afpersen waren”, vertelt ze. “Maar we vroegen hem helemaal niets. Hij belde al z’n bevriende politieagenten en noemde het afpersing, wat een misdrijf is.”

Tapes in de broek

“We verstopten de tapes in onze broeken. We vonden altijd wel een manier om de opnames veilig buiten te krijgen”, gaat Levinson verder. “Maar we moesten wel nieuwe apparatuur huren. Het was allemaal heel stresserend, omdat we die avond niets uit onze hotelkamers mochten gaan halen. Uiteindelijk hebben we met onze advocaten gepraat.”

“Ik belde het hele productieteam en liet weten dat iedereen die avond nog naar New Jersey moest komen. Het was toen 11 uur ’s avonds. Maar ik wilde niet dat de hele crew zou moeten doormaken wat ik tijdens de opnames van de eerste Borat-heb moeten doorstaan.” Waar ze het over heeft? Monica Levinson is tijdens de opnames van Borat in de cel beland.

Borat Subsequent Moviefilm

Borat 2 verscheen eind oktober 2020 op Amazon Prime. De film is genomineerd voor een Oscar voor z’n script. Actrice Maria Bakalova (die Borats dochter Tutar speelt) is genomineerd in de categorie Best Supporting Actress. Ondertussen heeft Sacha Baron Cohen laten weten dat er geen derde Borat-film komt. De reden? “Het is veel te gevaarlijk geworden!”

Meer
Lees meer...