Voormalige actrice Bridgit Mendler lanceert bedrijf over ruimtecommunicatie, Northwood Space

Bridgit Mendler, beter bekend als Teddy Duncan van Good Luck Charlie, lanceert haar eigen bedrijf: Northwood Space. Het idee voor het bedrijf ontstond tijdens de pandemie toen ze tijd doorbracht met familie in New Hampshire.

Voormalige Disney-actrice Bridgit Mendler studeerde de voorbije jaren aan de University of Southern California, Massachusetts Institute of Technology and Harvard Law School, waar ze meerdere diploma’s haalde. Door haar werk aan de International Bureau Satellite Division Policy Branch werd ze helemaal verliefd op de ruimtewetgeving. Ze start het bedrijf op samen met twee andere mensen: haar man, Griffin Cleverly, en Shaurya Luthra. Ondertussen hebben ze al over zes miljoen dollar aan financiering ontvangen.

Het bedrijf

Mendler vertelde aan CNBC dat het haar visie is dat er een datasnelweg tussen de aarde en ruimte ontstaat. Zo zegt ze ook dat het nog altijd moeilijk is om gegevens naar de ruimte te sturen en een toegangspunt te vinden met een satelliet.

Ze is niet van plan om raketten of satellieten te bouwen. In plaats daarvan streeft ze naar een massaproductie van grondstations. Dit zijn de grote en ronde antennes op aarde die contact maken met de satellieten in de ruimte en zijn ook gekend als teleports. Dat vindt ze een belangrijk onderdeel omdat ze de impact van de ruimte bij de mensen wil brengen. Northwood Space streeft ernaar om deze grondstations te bouwen met snelle productie en flexibiliteit in het achterhoofd.

Er is momenteel een knelpunt bij de gedeelde grondstations waarbij klanten moeite hebben om beschikbaarheid te vinden op bestaande teleports. Northwood Space richt zich nu op bedrijven die zelf geen grondstationsnetwerk willen bouwen. Zo stelt het ruimtevaartbedrijven in staat om veel sneller te reageren op gebruikssituaties en missies die opduiken. Dit jaar nog wil het bedrijf een eerste test uitvoeren om in contact te komen met een ruimtevaartuig in een baan om de aarde.

Meer
Lees meer...